Kişisel Verilerin Korunması İle İlgili Cezai Düzenlemeler pdf indir

tarafından
52
Kişisel Verilerin Korunması İle İlgili Cezai Düzenlemeler pdf indir

Teknolojinin gelişimi, veri bilincinin oluşması, bilgisayar kullanımın artması ve internet kullanımının yaygınlaşması sonucunda toplumsal düzenin sanal ortamda da sağlanması zorunluluğu meydana gelmiştir. Küreselleşen toplumsal düzende, artık ticari faaliyet gerçekleştirmek için fiziki bir mekâna veya bireylerle iletişim kurmak için fiziki bir aracıya ihtiyaç kalmamıştır. Zira hem dünyada hem de Türkiye’de her geçen gün e-ticaret hacmi artmakta, sosyal medya platformları ve bu platformların kullanıcı sayıları artmaktadır. Bunun doğal sonu olarak “Büyük Veri” meydana gelmekte ve “Veri Madenciliği” imkânı doğmaktadır. Veri madenciliğiyle; ticaret, sağlık, sosyoloji ve siyaset başta olmak üzere birçok alanda çıkar sağlamak, toplumun tercihlerini etkilemek ve toplum mühendisliği yapma imkânı bulunaktadır. Bu alandaki toplumsal düzenin korunmasında, özel hukuk düzenlemeleri yeterli görülmediğinden ve korunması gereken hukuksal değer, hem toplum hem de bireyler açısından oldukça önemli olduğundan tüm modern hukuk sitemlerinde konu hakkında ceza hukuku ve kabahatler hukuku düzenlemeleri öngörülmüştür.
Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanır. Söz konusu bilgilerin ilk defa elde edilmesinden başlayarak, veriler üzerinde gerçekleştirilen depolama, değiştirme, düzenleme, silme, yok etme ve üçüncü kişilere aktarma dâhil olmak üzere yapılan tüm işlemlere kişisel verilerin işlenmesi denir. Bu çalışmamızda veri işleme sürecinde uygulanması gereken kurallar genel hatlarıyla ortaya koyulmakta ve bu kurallara uyulmaması halinde uygulanacak müeyyideler detaylı bir şekilde incelenmektedir.
 

Kişisel Verilerin Korunması İle İlgili Cezai Düzenlemeler isimli 239 sayfadan oluşan kitap ; Abdulhakim Yıldız tarafından yazılmış ve PLATON HUKUK yayınevinin 15.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kişisel Verilerin Korunması İle İlgili Cezai Düzenlemeler pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.