Abdülbaki Gölpınarlı’nın El Yazısı ve Resimleriyle Ayine-i Hikem (İnceleme-Metin-Dil İçi Çeviri-Tıpkıbasım) pdf indir

tarafından
24
Abdülbaki Gölpınarlı’nın El Yazısı ve Resimleriyle Ayine-i Hikem (İnceleme-Metin-Dil İçi Çeviri-Tıpkıbasım) pdf indir

Ayine-i Hikem, gaipten haber veren eserlerin istisnai bir örneğidir. 1785-6 (h. 1200) tarihinde Sıdkî tarafından yazılan eser, 1882-3’e (h. 1300’e) dek Anadolu’ya gelecek Hamzavi-Melami büyüklerinden haber verir ve Anadolu’da belirecek kıyamet alametlerinden bahseder. Ayine-i Hikem, İbnü’l-Arabî’ye mal edilen Sayhatü’l-bum fi Havadisi’r-rum’a ve cifr ilmine dayanarak Anadolu’da zuhur edecek rical-i gaybı tespit etmekle kalmaz, bu insanların; kıyafet, sima, başlık ve alametlerini etraflıca tasvir eden 63’ü portre toplam 65 minyatür içerir.
 
Abdülbaki Gölpınarlı, hocası İsmail Saib Sencer’i bu minyatürlerden birinde görülen Hamzavi-Melami büyüğüne benzetmiş, Saib Efendi ile bu Melami büyüğü arasındaki benzerliği öne çıkaran bir resim çizmiş ve bu resmi Huzur Dersleri kitabında yayımlatmıştır. Bu çalışmada, içeriği kadar esrarengiz hikayesi Gölpınarlı ve Sencer’e uzanan Ayine-i Hikem’in, Abdülbaki Gölpınarlı tarafından istinsah edilen; yazıların ve resimlerin kendisine ait olduğu nüshanın tıpkıbasımı okurla buluşmaktadır.
 

Abdülbaki Gölpınarlı’nın El Yazısı ve Resimleriyle Ayine-i Hikem (İnceleme-Metin-Dil İçi Çeviri-Tıpkıbasım) isimli 212 sayfadan oluşan kitap ; Sıdki tarafından yazılmış ve DBY YAYINLARI yayınevinin 22.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Abdülbaki Gölpınarlı’nın El Yazısı ve Resimleriyle Ayine-i Hikem (İnceleme-Metin-Dil İçi Çeviri-Tıpkıbasım) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.