Türkiye’de Devlet Geleneği pdf indir

tarafından
24
Türkiye’de Devlet Geleneği pdf indir

Uluslararası bilim camiasında tanınmış siyaset bilimcilerimizden Metin Heper, Türkiye’de Devlet Geleneği adlı kitabıyla son derece önemli bir çalışmaya imza atıyor. Özgün baskısı İngiltere’de yayımlanmış olan bu kitapta aşkın devlet geleneğinin Türk siyasal hayatını ne şekilde etkilediği incelenmektedir. Heper, Türkiye’nin siyasal hayatının irdelenmesinde yaygın olarak kullanılan “merkez-çevre” yaklaşımını tamamlayıcı bir bakış açısı sunmaktadır.
“Heper, basit bir şekilde olayları anlatmakta ziyade o olayları, Türklerin Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyetindeki siyasal denemelerinden esinlenerek oluşturduğu kuramsal analiz ile ilişkilendirerek sunmaktadır.”
William Hale, Asian Affairs, 1986
“Bu kitap, hem Türkiye’deki politikacılar hem de bu ülke hakkında dışarıdan ahkâm kesenler için mecburi okuma olmalıdır”.
Bernard Burrows, International Affairs, 1986;
“Heper’in irdelemeleri öğretici…. Heper, yeni sonuçlara varılabilmesini sağlayan bir kuramsal çerçeve açısından Türkiye’nin siyasal hayatını inceliyor”.
Walter Weiker, Middle East Studies Association of North America Bulletin, 1987;
“Heper, burada orijinal bir tez ile bilim aleminin karşısına çıkıyor ve … Türkiye’nin siyasal hayatı ile ilgili bazı basmakalıp görüşleri sorguluyor”.
 

Türkiye’de Devlet Geleneği isimli 264 sayfadan oluşan kitap ; Metin Heper tarafından yazılmış ve DOĞU BATI YAYINLARI yayınevinin 05.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’de Devlet Geleneği pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.