Geleceğin Bahçesi pdf indir

tarafından
16
Geleceğin Bahçesi pdf indir

Tarımsal faaliyet ve tarım, her şeyden önce basit bir gıda üretiminin ötesinde başlı başına büyük bir sektördür. Tarım sektörü yeryüzünde, insanla ilgili hemen her alanda kendini birden çok noktada göstermektedir. Aynı zamanda son derece karmaşık, farklı sosyo-ekonomik faaliyet ve uygulama alanları içerisinde ilişkisel ağ geliştiren bir anlam bütünlüğüne sahiptir. Küresel ve ulusal ölçekte sürdürülebilir bir yaşam ve sürdürülebilir bir tarımsal üretim için tarımın bağlantılı olduğu çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarla ilişkisinin belirlenmesi temel bir gerekliliktir.
Tarımsal üretim politikalarının ortaya çıkardığı problemler çevre-ekonomi-kalkınma arasında kurgulanan ilişkisel düzlemin tartışılmasını da beraberinde getirmiştir. Çoğu devlet tarımsal üretimde önceliği daha çok üretim ve ekonomi boyutlarına ayırırken çevreye zarar veren birçok uygulamayı da hayata geçirmiştir. Bu nedenle Türkiye için Kabalı Köyü Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi, sürdürülebilir tarımsal kalkınma konusunda yeni bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece ilçe düzeyinde yorumlanmaktan ziyade bölgesel bir kalkınma projesi olarak yorumlanmayı hak etmektedir. Burada görülen sürdürülebilirlik perspektifi içerisinde insan faktörünün üretim bilgisini ve kaynağını paradigmatik olarak değiştirip dönüştürecek bir yaklaşım söz konusudur. Bu çerçevede 2013 yılından itibaren sürdürülebilir tarım modellerinden biri haline gelen proje, “Türkiye’nin en büyük entegre meyve bahçelerinden biri” olarak gösterilmiştir.
 

Geleceğin Bahçesi isimli 242 sayfadan oluşan kitap ; Üzeyir Tekin tarafından yazılmış ve KADİM YAYINLARI yayınevinin 02.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Geleceğin Bahçesi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.