Üçüncü Yaşam pdf indir

tarafından
21
Üçüncü Yaşam pdf indir

Dünyada ve ülkemizde yaşlı olarak tanımlanan 65 yaş ve üzeri    nüfusun oranı hızla artmaktadır. Ülkemizde 1935 yılında %3,9 olan yaşlı nüfus, 2022’de %9,9’a yükselmiş, 2080’de her dört kişiden birinin yaşlı olacağı öngörülmüştür. Bu gerçeğe uygun geliştirilecek sosyal politikalar ve uygulamalar ile yaşlı bireylerin potansiyellerinin en iyi şekilde kullanılması, aileye ve devlete daha az bağımlı kılınması amaçlanmalıdır.
 
Sağlıklı ve aktif yaşlanma modeli olarak tanımlanan bu modelin ülkemizdeki en iyi örneklerinden biri 2016 yılında hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi Modeli Sosyal Sorumluluk Projesi’dir. Bu projede 60 yaş ve üzeri kişiler, üniversite kampüslerinde teorik derslerle yaşam boyu öğrenme, uygulamalı derslerle yeteneklerini keşfetme, genç kuşaklar ile etkileşim fırsatı yakalamaktadır. Bir merkez kampüsün imkânları olmadan, ilçede kurulan ilk kampüs olma özelliği taşıyan Fethiye Tazelenme Üniversitesi, pandemi öncesi dönemde yüz yüze sürdürdüğü faaliyetlerini, pandemi döneminde destek programı olarak yapılandıran ve videokonferans yolla sürdüren ilk kampüs olmuştur. Başka kentlerden programa kayıtlı öğrencileri de vardır. Bu nedenle eğitim faaliyetlerini yüz yüze ve videokonferans yöntemi aynı anda kullanarak sürdürmektedir.
 
Aktif ve sağlıklı yaşlanma farkındalığının oluşması ve yaygınlaşması, yaşlının topluma aktif katılımı, yaş ayırımcılığı, yaşlı hakları, yaşlının bilgisayar ve internet tabanlı teknoloji kullanımı, yaşlı dostu kentler alanlarında faaliyetleri ile yerelde ve genelde görünür olan, başarılı bir sosyal sorumluluk projesi örneği olmuştur. Yaşlılık alanında yapılacak sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlaması dileğiyle.
 

Üçüncü Yaşam isimli 196 sayfadan oluşan kitap ; Cemil Yavuz tarafından yazılmış ve METİNLERARASI KİTAP yayınevinin 25.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Üçüncü Yaşam pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.