Telhis-i Kavaid-i Külliye ve Istılahat-ı Fıkhiyye pdf indir

tarafından
16
Telhis-i Kavaid-i Külliye ve Istılahat-ı Fıkhiyye pdf indir

Külli kâideler, İslam hukukunun genel prensipleri olarak bilinen temel kurallardır. Bu kâidelerin anlaşılması ve öğrenilmesi, kişilerin hukuk nosyonunu geliştirmesinde kayda değer öneme sahiptir. Her bir meselenin hükmünü tek tek ezberlemek yerine, söz konusu kâideleri öğrenip ilgili meselelere uyarlamak hukukçulara kolaylıklar sağlamaktadır. Bu bağlamda Bosnalı  Ali Ulvi’nin Telhîs-i Kavâid-i Külliye ve Istılâhat-ı Fıkhiyye adlı eseri önemlidir.
 
Ali Ulvi, çalışmasında külli kâideleri açıklarken kendine özgün bir metot kullanmıştır. Ali Ulvi’nin Mecelle’nin mukaddimesinde yer alan külli kâideleri izah ederken; kâidelerin fıkıh kitaplarındaki asıllarına ve Mecelle’deki diğer ilgili maddelere atıf yapması oldukça kıymetlidir. Ali Ulvi’nin takip ettiği bu metot, külli kâidelerin uygulama alanını vehukuk sistemi içindeki rolünü daha iyi anlamamıza yardımcı olmakta ve eserin değerini ortaya koymaktadır.
 

Telhis-i Kavaid-i Külliye ve Istılahat-ı Fıkhiyye isimli 170 sayfadan oluşan kitap ; Ali Ulvi tarafından yazılmış ve KİTAP DÜNYASI yayınevinin 12.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Telhis-i Kavaid-i Külliye ve Istılahat-ı Fıkhiyye pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.