Okul Reddi Okul Reddini Anlamak ve Anksiyete Duyarlılık Arasındaki İlişkinin Araştırılması pdf indir

tarafından
38
Okul Reddi  Okul Reddini Anlamak ve Anksiyete Duyarlılık Arasındaki İlişkinin Araştırılması pdf indir

Okul reddi kavramının Türkiye’de henüz yeterli düzeyde bilinmediği ve bu nedenle belirlemeye ve önlemeye yönelik çalışmaların yetersiz kaldığı söylenebilir. Doğal olarak yeterli bilincin olmaması çocukların ortaya koyduğu tepkilerin anlaşılması ve bu tepkilere müdahale edilmesi sürecine olumsuz bir ortam oluşturmaktadır. Bunun sonucu olarak da çocuklarda ya okul terki gibi radikal davranışlar ya da okula devam edip düşük motivasyona sahip olmaya bağlı olarak akademik başarısızlık gibi sonuçlar gözlenebilmektedir. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda okul reddinin farklı yönleri ile ele alınmasına ve incelenmesine ihtiyaç duyulduğu söylenebilir.

Okul reddi; genel olarak bakıldığında spesifik bir olgu gibi gözükse de, ayrıntılı ele alındığında; ayrılma anksiyetesi, okul korkusu, okul fobisi, sosyal fobi vb. gibi birçok olguyu da içinde barındırdığı görülmektedir. Bu nedenle gerek ruh sağlığı uzmanları gerek eğitimciler gerek de ebeveynler açısından okul reddinin ayrıntılı ele alınabilmesi önem arz etmektedir; böylece müdahale süreçlerinde ellerini güçlendireceği düşünülmektedir.
 

Okul Reddi Okul Reddini Anlamak ve Anksiyete Duyarlılık Arasındaki İlişkinin Araştırılması isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Fatih Mehmet Aslan tarafından yazılmış ve ÇİZGİ KİTABEVİ yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Okul Reddi Okul Reddini Anlamak ve Anksiyete Duyarlılık Arasındaki İlişkinin Araştırılması pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.