Keyif Almak Candy Crush – Kapitalizm pdf indir

tarafından
27
Keyif Almak  Candy Crush – Kapitalizm pdf indir

Dijital kültür ve psikanaliz üzerine birçok kitabın yazarı olan Alfie Bown, tam anlamıyla bir şen bilimci. “Keyif Almak: Candy Crush ve Kapitalizm”, bizi harekete geçiren temel parçamız olan keyif üzerine Pierre Bourdieu, Guattari, Zizek ve Benjamin gibi isimlerle eğlenceli tartışmalara girerken derinlikli çözümlemeler sunarak, kapitalizm ve onun aygıtlarıyla alay ediyor. Tabii ki öncesinde bizimle. 

Bown neşesiyle keyif almak üzerine olan bütün düşüncelerimizi yerinden sarsacak güce sahip. Keyif Almak Eleştirel Teori’den Candy Crush’a, Gangnam Style’dan Game of Thrones’a ve Football Manager’dan Hieronymus Bosch’a, hepsini bir dizi psikanalitik vaka olarak ele alıyor. 

Manchester Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı dersleri vermenin yanı sıra eleştirel teori ve komedi üzerine yazan Guardian’ın da silahşörlerinden Bown,  modern kapitalizmin özneleri olarak, keyfimizi kendimiz değil keyfimizin bizi seçtiğini bağıra çağıra anlatıyor.  Birer özne olarak inşa edilmemizde kilit rol oynadığını göstermek üzere Lacan’ın fikirlerinden ilham alarak bizi keyif üzerine yeniden düşündürtüyor, “Keyif almak: Candy Crush ve Kapitalizm”de. 

Keyfinizin hangi ideolojik amaca hizmet ettiğini veya Deleuze okumanızın Candy Crush oynamaktan ne farkı olduğunu merak ediyorsanız bu kitaptan keyif alacaksınız.
 
 

Keyif Almak Candy Crush – Kapitalizm isimli 119 sayfadan oluşan kitap ; Alfie Bown tarafından yazılmış ve EPONA KİTAP yayınevinin 21.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Keyif Almak Candy Crush – Kapitalizm pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.