İslam Öncesi Dönemde Eğitim pdf indir

tarafından
28
İslam Öncesi Dönemde Eğitim pdf indir

İslam Öncesi Dönem’in dinî, siyasi, iktisadi ve sosyal yapısı birçok çalışmada incelenmiştir. Bu dönemin eğitim yapısına ise çalışmalarda ana hatlarıyla değinilmiş ve bu konu çalışmalarda hak ettiği yeri bulamamıştır. Oysaki dönemin genel yapısının bütüncül bir şekilde anlaşılması ve İslam dininin eğitime getirdiği yeniliklerin ve eğitime yaptığı katkıların daha iyi değerlendirilmesi için İslam Öncesi Dönem’in eğitim durumunun tespit edilmesi önem arz etmektedir. Bu önem göz önünde bulundurularak kitapta İslam öncesi Arap toplumunun eğitim anlayışının araştırılması amaçlanmıştır. Böyle bir amaç, bir taraftan İslam öncesi eğitim anlayışının ilk dönem ve sonraki dönem İslam eğitimine etkisinin olup olmadığının tespit edilmesini, diğer taraftan da İslam dininin dönemin eğitim anlayışına katkılarının belirlenmesini sağlayacaktır.
 
Elinizdeki kitap, öncelikle İslam Öncesi Dönem’de etkin olan devletlerin/milletlerin eğitim durumlarını irdelemektedir. Sonra İslam Öncesi Dönem’in genel yapısını eğitim ilişkileri bağlamında ele almaktadır. İlerleyen bölümlerde dönemin ilmi faaliyetlerini tematik bir şekilde incelemektedir. Son olarak dönemin eğitim kurumlarını ve eğitimcilerini bütünsel bir yaklaşımla tahlil etmektedir. Ele alınan bu konuları ise İslam ilk dönemiyle karşılaştırarak dönemler arası eğitsel etkileşimi ortaya koymaya çalışmaktadır.
 

İslam Öncesi Dönemde Eğitim isimli 378 sayfadan oluşan kitap ; Tuncay Ceylan tarafından yazılmış ve FECR YAYINEVİ yayınevinin 03.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İslam Öncesi Dönemde Eğitim pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.