Vadiye Akıyordu Rüzgar pdf indir

tarafından
15
Vadiye Akıyordu Rüzgar pdf indir
Onlar Alevi Raa Hak inancına gönül vermişler Kürtlerdi. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, yüz yıllardır bu kadim topraklarda doğayla barışık, yaşamı ve evrene dair ne varsa sevmeyi kültür haline getirmiş bir halka kapılarını daha başından kapatmıştı cumhuriyetin kurucu kadroları. Sadece var olmak istiyorlardı. Çareyi mücadelede buldular. Koçgiri isyanı böyle başladı.
Vadiye Akıyordu Rüzgâr yakın tarihimizin unutmak, unutturulmak için çok çaba sarf edilen bir umutsuz isyanın romanı. Bir yanda yiğitçe mücadele, bir yanda bitmeyen iç ihanetler… Bir yanda bitmeyen umut, bir yanda yalnız bir halkın çaresizliği…  Koçgiri’den Dersim’e uzanan bir trajik bir başkaldırının destan dilli romanı Vadiden Akıyordu Rüzgâr… Alişer, Nuri Dersim’i, Zarife, Gınyanlı Ağa, Zalım Çavuş, Cığız, Sise ve daha niceleri, canlı insan portreleri olarak akıp gidiyor kitapta.

Mehmet Güzel edebiyatı sevindiren, ayağı tarihe ve bu toprakların dramına basan görkemli bir roman çıkarmış ortaya…
 

Vadiye Akıyordu Rüzgar isimli 186 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Güzel tarafından yazılmış ve ŞYK KİTAP yayınevinin 28.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Vadiye Akıyordu Rüzgar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.