Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı – Bir Tahlil pdf indir

tarafından
33
Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı – Bir Tahlil pdf indir

Alemdağ’da Var Bir Yılan; Türk edebiyatının gelenekçi, gerçekçi, yaşadığı toplumun meselelerini konu edinerek tek hat üzerinde gelen anlatım fayını kıran ve bu fayın içinden modern, gerçeküstü̈, varoluşçu ögelerin yer aldığı; bireyin meselesini imgeyle anlatan yeni bir fayı bugüne uzatan eserdir.
 
Sait Faik Abasıyanık bu eseriyle, Türk edebiyatında sanatçının kendi iç dünyasını merkezde tutarak, yaşadığı zaman ve toplum içinde yabancılaşan, içe dönük “modern birey”in hikâyesini anlatmayı başlatan yazardır.
 
Mukadder Gemici bu tahlilde, Alemdağ’da Var Bir Yılan kitabının Sait Faik hikâyeciliğinde sahip olduğu kritik yeri; Türk edebiyatında yarattığı yankıyı, getirdiği yenilikleri etraflıca tartışıyor. Metni, hem kendi bağlamında hem yazar bağlamında hem de okurun konumu bağlamında ele alıyor. Bunu yaparken eserin yazıldığı dönemi, hakkındaki eleştirileri, toplumsal değişim ve dönüşümü̈ de irdeliyor.
 

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı – Bir Tahlil isimli 192 sayfadan oluşan kitap ; Mukadder Gemici tarafından yazılmış ve KETEBE YAYINEVİ yayınevinin 26.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sait Faik Abasıyanık’ın Alemdağ’da Var Bir Yılan’ı – Bir Tahlil pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.