L’Orfeo Opera Klasikleri: 01 pdf indir

tarafından
13
L’Orfeo  Opera Klasikleri: 01 pdf indir

Opera tanımına uyan, ilk tam ve başarılı opera eseri olarak kabul edebileceğimiz L’Orfeo, Monteverdi tarafından 1607 yılında bestelenip sahnelenmiştir. Kendinden önceki denemelerden sıyrılarak çeşitli opera salonlarında icra edilmeye devam edilen L’Orfeo, opera dünyası için önemli bir başlangıçtır.

Eser, Yunan Mitolojisinden aşina olduğumuz Orpheus’un, Hades’in yeraltı dünyasına yaptığı yolculuğunu ve ölmüş olan sevgilisi Eurydice’i canlandırmak için giriştiği beyhude çabayı ele alır. Orpheus müziğin verdiği güçle ölüme meydan okur. Müzikle iç içe geçen bir drama eserinin ana karakterinin Orpheus olması mitolojik açıdan incelendiğinde oldukça anlamlıdır, sonuçta Apollo’nun oğlu Orpheus da bir ozandır ve müzik onun en büyük gücüdür.
***

Opera klasikleri dizisi, libretto külliyatına odaklanmaktadır. Eserlere bir zamandizini, önsöz ve sinopsis ile açılış yapıyoruz; librettonun özgün dili ile birlikte Türkçe çevirisini okurlarımıza sunuyor, bilgilendirici dipnotlar eşliğinde her kesimden müziksevere hitap etmeyi amaçlıyoruz.

Fihrist olarak, opera metinlerini Türkçeye kazandırmaktan ve bütüncül bir bilinç ile okurumuza sunmaktan onur duyuyoruz.
 

L’Orfeo Opera Klasikleri: 01 isimli 82 sayfadan oluşan kitap ; Claudio Monteverdi tarafından yazılmış ve FİHRİST KİTAP yayınevinin 24.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

L’Orfeo Opera Klasikleri: 01 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.