Adem’den İsa’ ya Kıssayı Enbiya pdf indir

tarafından
25
Adem’den İsa’ ya Kıssayı Enbiya pdf indir

Kitapta Hz. Âdem (a.s.) ve Hz. Havva’nın (s.a.) yaratılışından Hz. İsa’nın (a.s.) Allah katına çıkarılışına kadar Peygamberlerin hayatından kıssalar aktarılmıştır.
Bu kitap öncelikle kıssaların aslî yapısını korumak suretiyle, birinci derecede Kur’an’ın kendisi, daha sonra da büyük tefsirlerin gözetiminde, (özellikle Tefsiru’l Mizan, Mecmeu’l Beyan ve bu emsaldeki tefsirler) on iki İmamların (Allah’ın selamı üzerlerine olsun) nurlu rivayetleri ışığında ve büyük üstatların eserlerinden istifade ile kaleme alınmıştır. Fakat burada muhtelif rivayetlerden, kitabın öykü anlatım yöntemine uygun olan rivayet seçilmiştir. Bununla beraber muhatap halkın geneli olduğu içindir ki bir tahkik (inceleme) kitabı olmamakla beraber bu iddiada da değildir.
Kelimeler, manaların peygamberleridir. Ve yine bu iletilerinde tıpkı, tâbi oldukları yerleri kuşatan, bu havzaların örfüyle, âdetiyle memur kılınmış peygamberler gibidirler. Nasıl ki İlahi peygamberler (Allah’ın selamı üzerlerine olsun) her biri kendi kavminin kimliğini ve rengini almış ise bir ya da birkaç manayı haber veren kelimelerde kapsandıkları yerin rengiyle, ahengiyle, eseriyle doğup türemişlerdir.
 

Adem’den İsa’ ya Kıssayı Enbiya isimli 256 sayfadan oluşan kitap ; Seyyid Ali Musevi Germarudi tarafından yazılmış ve KALENDER YAYINEVİ yayınevinin 14.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Adem’den İsa’ ya Kıssayı Enbiya pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.