Gitgeller pdf indir

tarafından
42
Gitgeller pdf indir

Lamiya Şirvanzada
1984 yılında Sovyetler Birliği’nin terkibinde bulunan Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yerleşen Zengilan şehrinde doktor ailesinde doğdu.
1993 senesinde Zengilan’ın Ermenistan tarafından işgali sonucu ailesiyle birlikte ülkenin doğusuna, Sumgayıt şehrine göç etti.
Ortaokul ve lise eğitimini Sumgayıt’ta aldıktan sonra Bakü Devlet Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünden 2005 senesinde mezun oldu.
Bir süre insan hakları ve sivil toplum örgütlerinde çalıştıktan sonra eğitimine Ankara’da devam etti. Önce Gazi Üniversitesi TÖMER, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde eğitimine devam etti.
2011-2015 senelerinde Fransa’nın Aix-en-Provence şehrinde önce “uluslararası hukuk” daha sonra “uluslararası hava ve deniz taşımacılığı” alanlarında yüksek lisans derecesi aldı.
2015 senesinden itibaren Paris’te yaşamakta ve çeşitli uluslar arası taşımacılık şirketlerinde çalışmaktadır.
İlk denemesi 2006 senesi Baykara dergisinde yayımlanmıştır.
2016 senesinden itibaren çeviri ve şiirleri Kurgan Kültür ve Edebiyat Dergisi’nde, 2021 senesinde ise bir şiiri Kosova’da yayınlanan Türkçem Dergisi’nde yer almıştır. 2021 senesi Temmuz ayında iki şiiri Pavé d’Orsay Galerisi’nde (Paris) sergilenmiştir.
 
 

Gitgeller isimli 80 sayfadan oluşan kitap ; Lamiya Şirvanzada tarafından yazılmış ve KURGAN EDEBİYAT yayınevinin 22.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Gitgeller pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.