Orman Kaşifleri pdf indir

tarafından
113
Orman Kaşifleri pdf indir

Hiç düşündünüz mü, orman yalnızca ağaçlardan mı oluşur? Ağaçlardan başka canlılar yok mudur ormanda? Haydi biraz daha düşünelim… Toprak denen yeryüzü örtüsü ormanın en önemli parçası değil midir? Peki ya ormanın sesi olur mu? Haydi söyleyin orman deyince aklınıza başka neler geliyor? 
Bir ormanı, orman yapan tüm bileşenleriyle birlikte gözler önüne seren bu kitapta, çocuklar Cihan Öğretmen’le birlikte bir orman gezisine gidiyorlar. Bu orman gezisinde çocuklar ormanı keşfediyorlar, eee adları üstünde hepsi birer orman kâşifi! Haydi siz de orman kâşifleriyle birlikte ormanın doyasıya tadını çıkarın. Okurken burnunuza toprak ve yosun kokuları, kulağınıza da kuş cıvıltıları ve dere şırıltıları gelirse hiç şaşırmayın!
KİTAPTAN
“En çok hangi mevsimi seviyorsunuz?” sorusu aynı za¬manda bir kaynaştırma görevi de görüyor bu tür geziler¬de. Eller kalkıyor, sözler söyleniyor, gülüşmeler yükseliyor ve bir de bakıyoruz ki aramızdaki tüm buzlar erimiş. Artık tam bir grubuz, birlikte biraz daha zaman geçirince bir ekip oluyoruz.
                                                                      ***
Araçlardan uzaklaşıp ormanın içine doğru biraz yürüdük. Kayın, gürgen ve meşe ağaçları taze yeşil yapraklarıyla çok güzel görünüyorlardı. Arazi biraz eğimliydi. Her yerde ağaçlar ve çalılar olduğu için bu kez tam bir halka olamasak da, herkesin birbirini rahatlıkla görüp duyabileceği bir şekilde dizilmiştik. Herkes merakla bana bakıyordu.
                                                                      ***
“Öğretmenim, benim adım Aslı. Çiçekçilerde satılan çiçekler fidanlıklarda yetiştiriliyor.”
“Çok güzel bir yanıt Aslı” dedim. “Peki, fidanlıklarda nasıl yetiştiriyorlar biliyor musun?”
“Biliyorum” dedi Aslı. “Tohumlardan.”
                                                                      ***
Rüzgâr, ağaç dallarını birbirine sürterek hafifçe uğuldarken bir öter ardıcın şen şakımaları duyuluyordu az öteden. Kâşifler, hem birbirlerine hem de diğer tüm canlılara daha yakındılar artık.
 
 

Orman Kaşifleri isimli 64 sayfadan oluşan kitap ; Cihan Erdönmez tarafından yazılmış ve ELMA YAYINEVİ yayınevinin 15.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Orman Kaşifleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.