An Olur Ömre Bedel pdf indir

tarafından
30
An Olur Ömre Bedel pdf indir

Dersim katliamı, kanayan bir yaradır kaydı gizli tarihimizde… Dersim’in dağında taşında hâlâ yankılanır o bebelerin, gelinlerin, yaşlı anaların, bıyıkları terlememiş gencecik fidanların çığlıkları… Tarihin unutmamak gibi bir huyu var ve gerçekler çıplak olmayı seviyor. 1937-38  Dersim Tertelesi’nden sonra uzun yılar konuşmadı o vahşetin tanıkları… Bugün ise onlarca şair, yazar, araştırmacı belgelerle tarihsel hafızayı sürekli canlı tutuyor, o katliamın izini sürüp edebiyatını yapıyor.
Pirkelam Aba da onlardan biri… 

Edebiyatın gücü, romanın diliyle anlatıyor Pirkelam Aba, Dersim insanının üç kuşak trajedisini. “An olur Ömre Bedel” Dersim Katliamı’ndan sonra batıya sürgün edilenlerin trajik hikâyesi…  Yaşayanlar, susanlar ve köklerini arayanlar…  Aşur dede, Rındê nine, Seydo, Gülxas, Xece. Dilane ve ötekiler… “An Olur Ömre Bedel”, sadece tarihsel bir hikâyenin romanı değil, bir halkın var kalma mücadelesine tutulan dışbükey bir ayna aynı zamanda…
 
 

An Olur Ömre Bedel isimli 306 sayfadan oluşan kitap ; Pirkelam Aba tarafından yazılmış ve ŞYK KİTAP yayınevinin 03.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

An Olur Ömre Bedel pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.