Marcel Mauss’un Armağan Üzerine Deneme’si pdf indir

tarafından
17
Marcel Mauss’un Armağan Üzerine Deneme’si pdf indir

Marcel Mauss, sosyal bilimler tarihinde kayda değer bir istisnadır. Zira bütün hayatı boyunca tek bir kitap bile yazmamış olmasına rağmen kendisi hakkında bu denli zengin bir ikincil literatürü tetiklemiş çok az düşünür vardır. Mauss’un düşüncesi doğrudan parmakla gösterilebilecek vârisler aracılığıyla değil, farklı disiplinlerden pek çok araştırmacının çalışmalarına sızmış dolaylı ve sürekli bir etkiyle güncelliğini korur. Mauss’un opus magnumu Armağan Üzerine Deneme sunduğu başlangıçlar ve yol açtığı bakış açılarıyla bütün 20. yüzyıl sosyal bilimlerine sirayet etmiş bir metindir.
Bir makaleye göre uzun, bir kitaba göre kısa bu metnin içinde Georges Gurvitch’in hiper-ampirik diyalektiğinden, Lévi-Strauss’un akrabalık analizlerine, Bourdieu’nün simgesel sermaye kavramından Marksist antropoloji eleştirisine, iktisatta faydacılık-karşıtı kuramcıların gelecek argümanlarından anarşizme, evrimcilik karşıtlığından doğal hukuk eleştirisine kadar uzanan çok farklı referans noktası ve tartışma konusu bulunmaktadır.
Şeyda Sevde Tunçbilek, Mauss düşüncesinin zenginliğini ve çeşitliliğini dikkate alarak Armağan Üzerine Deneme’nin yazıldığı döneme, disiplin içinde yerleştiği bağlama, temel önermelerine, tetiklediği tartışmalara ve güncelliğine ilişkin bir okuma rehberi sunuyor.
 

Marcel Mauss’un Armağan Üzerine Deneme’si isimli 136 sayfadan oluşan kitap ; Şeyda Sevde Tunçbilek tarafından yazılmış ve KETEBE YAYINEVİ yayınevinin 04.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Marcel Mauss’un Armağan Üzerine Deneme’si pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.