Siber Güç ve Türkiye pdf indir

tarafından
24
Siber Güç ve Türkiye pdf indir

Teknoloji ve internet kullanımı hayatın her alanına gittikçe daha fazla nüfuz etmektedir. Günümüzde gücün değişen niteliğine paralel olarak güvenliğin içeriği ve yapısı da değişmekte, siber güç unsurları ve siber güvenlik devletlerin başlıca gündemleri arasında yer almaktadır. Güvenliğin genişleyen yapısı kapsamında konular çeşitlenmekte, aktörler devlet düzeyinden birey düzeyine doğru derinleşmekte ve söz konusu unsurlar siber uzayın amorf yapısı kapsamında artan belirsizliklere ve kırılganlıklara sebebiyet vermektedir.
Tarımdan iletişime, kanalizasyondan savunma alanına varan hemen hemen her alan artan şekilde siber teknolojilere ve siber uzaya bağlanmaktadır. Sağlamış olduğu fırsatlar bir yana, kullanıcılarının rahatlıkla kimliklerini gizleyebildikleri ve bu anlamda caydırıcı stratejilerin uygulanmasının kolay olmadığı siber uzay kapsamında risk ve tehditler daha da karmaşık bir yapıya bürünmekte ve ulusal güvenliğin korunmasını zorlaştırmaktadır.
 

Siber Güç ve Türkiye isimli 160 sayfadan oluşan kitap ; Osman Girgin tarafından yazılmış ve KAMER YAYINLARI yayınevinin 07.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Siber Güç ve Türkiye pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.