Python Tabanlı QGIS-WhItebox Eklentisi Aracıyla LiDAR Verilerinden Bina Çıkarımı pdf indir

tarafından
53
Python Tabanlı QGIS-WhItebox Eklentisi Aracıyla LiDAR Verilerinden Bina Çıkarımı pdf indir

Uzaktan algılama kavramı ilk kez 20. yüzyılın başlarında ortaya atılmıştır. Daha sonra bu teknolojideki gelişmelerle birlikte yeryüzündeki nesnelerin iki ve üç boyutlu modelleri ile objeye ilişkin bilgiler elde edilmeye başlanmıştır. LiDAR (Light Detection and Ranging) tekniği ise ışık ile algılama prensibine dayanan, Türkiye’de yeni olmasına karşın uzaktan algılama biliminde esasen 1960’lı yıllardan itibaren kullanılmaya başlanan eski bir uygulama sayılabilir. Işık hızında çalışması sebebiyle gönderdiği ışık darbeleri ile yeryüzünü hızlı bir şekilde tarayarak 3 boyutlu bilgi sunar. Böylece yeryüzü ve üzerindeki nesneler hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

Fakat günümüzde, LiDAR tekniği ve uygulamaları ile ilgili daha çok yabancı kaynaklara rastlamaktayız. Bu kitap ile Türkiyedeki araştırmacılar ve öğrencilere LiDAR tekniğinin tanımı, tarihçesi, çalışma prensibi ve uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiler vermek amaçlanmıştır. Okuyucular, kitabın uygulama bölümündeki anlatılanları kavradıktan sonra sadece bina çıkarımı değil LiDAR ile ilgili diğer sınıflandırma uygulamalarını da kolaylıkla yapabileceklerdir.

Ayrıca bu kitap, açık erişimli Python Tabanlı QGIS-Whitebox eklentisi aracıyla LiDAR verilerinden bina çıkarımını örnek bir çalışmayla anlatmaktadır. Diğer yandan araştırmacılar ve öğrenciler çoğunlukla pahalı ve ücretli yazılımlara erişim konusunda problem yaşamaktadırlar. Bu problemin üstesinden gelmek için bu kitapta, açık kaynak kodlu ve Python tabanlı uygulamanın kullanım detayları ve örnekleri konusunda detaylı bilgiler bulacaklardır.
 

Python Tabanlı QGIS-WhItebox Eklentisi Aracıyla LiDAR Verilerinden Bina Çıkarımı isimli 114 sayfadan oluşan kitap ; Nuray Baş tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Python Tabanlı QGIS-WhItebox Eklentisi Aracıyla LiDAR Verilerinden Bina Çıkarımı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.