Kıbrıs Tmt Küçük Kaymaklı Kahramanı Binbaşı pdf indir

tarafından
26
Kıbrıs Tmt Küçük Kaymaklı Kahramanı Binbaşı  pdf indir

Şubat 1974’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden seçilen bazı subaylarla birlikte, değiştirme birliği ile birlikte, Kıbrıs’a intikal ettik. Kıbrıs’a çıktıktan bir süre sonra görev yerlerimiz belli oldu. Ben Lefkoşa Sancağında bir bölüğün komutanı olarak atandım. Lefkoşa Sancağında Şubat 1974’de göreve başladım. Gazilik nasip oldu. Daha sonra görev yerlerimiz değişti. Bilahare Lefkoşa, Sancağı destek kıt’a komutanlığına intikal ettim. Savaşa o birlikte girdim, Küçük Kaymaklının fethi, daha sonra 22. Mücahit tabur komutanı Hamdi beyin yaralanması ile savaşın 3.günü, 22. Mücahit tabur komutanlığını teslim aldım, savaşa orada devam ettim. Savaştan sonra oradaki yeni mevzilerde tahkimatlar tamamlandıktan sonra, Küçük Kaymaklı’daki 11. Tabur Komutanlığına geldim.
Biz TMT’de savaştan önce de bulunduğumuz için, Kıbrıs’lı Türkler’in nasıl mücadele verdiğini, doğru dürüst anlatan ne bir yetkili var ne de bir doküman var. Türk evlerinin Rumlar ile karışık yaşarken, köstebek gibi birbirine irtibatlı ol­duğunu, orada Türk bayrağını, İstiklâl Marşını, Atatürk’ün, Türk dilinin, bu mübarek insanlar tarafından öğretildiğini kimse bilmiyor. Yedi tane Türk sancağına gizli ikmalle gelen silâh mühimmatını ve silâh parçalarının nasıl götürüldüğünü, nasıl getirildiğini biz o insanlarla beraber yaptık. Kıbrıs Mücahitleri, canları, namusları ve hayatları pahasına bizim verdiğimiz görevleri bilfiil yerine getirmişlerdir. Öyle bir mücadele vermişlerdir ki, bizonların canlı şahidiyiz.
 

Kıbrıs Tmt Küçük Kaymaklı Kahramanı Binbaşı isimli 90 sayfadan oluşan kitap ; Mustafa Öcal tarafından yazılmış ve BERİKAN YAYINEVİ yayınevinin 06.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kıbrıs Tmt Küçük Kaymaklı Kahramanı Binbaşı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.