İslam Hukukunda Meşru Müdafaa pdf indir

tarafından
62
İslam Hukukunda Meşru Müdafaa pdf indir

İslâm Hukukunda Meşru Müdafaa | Doç. Dr. Ayhan Hira
 
Hukuk kaynaklarında meşru müdafaa, bir kişinin hukuk tarafından korunan haklarına yönelik haksız saldırılara orantılı biçimde karşı koyabilme hakkı olarak tarif edilir. Meşru müdafaa, Savunmanın ölçülü ve orantılı olması koşuluyla, haksız saldırının kişinin kendisinden veya başkasından uzaklaştırılması amacıyla gösterilen, diğer bir ifadeyle başka türlü olması imkânı bulunmayan zorunlu tepkidir.
 
Ayhan Hira tarafından kaleme alınan İslam Hukukunda Meşru Müdafaa adlı eser, meşru müdafaanın hükmünü, tanımını ve kapsamını ele alıyor. Çalışma, bir giriş ve üç bölümden oluşuyor. Girişte konunun belirlenmesi ve kaynakların tanıtılmasıyla ilgili bilgiler verilirken, birinci bölümde meşru müdafaa ile ilgili kavramlar, meşru müdafaanın tanımı, tarihçesi, hukukî dayanağı ve genel suç teorisi içindeki yeri anlatılıyor. İkinci bölümde saldırıya ve savunmaya ilişkin şartlardan bahsedilirken, üçüncü bölümde meşru müdafaanın kapsamı ve hükmü ele alınıyor. Daha sonra baştan itibaren edinilen bilgilerden çıkarılan sonuçların bir değerlendirilmesi yapılarak çalışma nihayete eriyor.
 

İslam Hukukunda Meşru Müdafaa isimli 248 sayfadan oluşan kitap ; Ayhan Hira tarafından yazılmış ve NİZAMİYE AKADEMİ yayınevinin 23.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İslam Hukukunda Meşru Müdafaa pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.