Rougonların Gülen Talihi pdf indir

tarafından
15
Rougonların Gülen Talihi pdf indir

“Çağımızın en iyi yazarı.” –VINCENT VAN GOGH
 
Émile Zola’nın en ünlü romanlarını barındıran, 20 kitaplık Rougon-Macquart dizisinin ilk kitabı Rougonların Gülen Talihi bu büyük ailenin iki koluyla tanıştırıyor bizi. “İkinci İmparatorluk Döneminde Bir Ailenin Doğal ve Toplumsal Tarihi” alt başlığını taşıyan dizide tıpkı imparatorluğun şiddet yoluyla kurulması gibi, Rougonların “gülen talihi” de kanla ödenir. Cinayet, ihanet ve açgözlülük döneme damgasını vuran unsurlardır.
 
Napoléon Bonaparte’ın Aralık 1851’deki darbesine karşı cumhuriyetçi direnişin destekçisi Silvère ve Miette’in hikâyesini anlatır Rougonların Gülen Talihi. Bu iki genç direnişçi, kasabanın kontrolünü ellerine geçirmek için odunculara ve köylülere katılırlar, karşılarında da Silvère’in amcası Pierre Rougon’un liderliğindeki Bonaparte’çılar vardır. Zola, meşru ve gayrimeşru bu iki aile üzerinden, âdeta bir bilim insanı titizliğiyle ve kendisiyle özdeşleşen realist bir üslupla Fransız toplumunu mercek altına alır.
 

Rougonların Gülen Talihi isimli 376 sayfadan oluşan kitap ; Emile Zola tarafından yazılmış ve İTHAKİ YAYINLARI yayınevinin 14.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rougonların Gülen Talihi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.