İyi Hikaye: Hakikat, Kurmaca ve Psikoterapi Üzerine Yazışmalar pdf indir

tarafından
35
İyi Hikaye: Hakikat, Kurmaca ve Psikoterapi Üzerine Yazışmalar pdf indir

İyi Hikâye Nobel Ödüllü yazar J.M. Coetzee ile klinik psikolog Arabella Kurtz arasında geçen, psikoterapi ve hikâye anlatma sanatı üzerine büyüleyici bir diyalog. Coetzee ve Kurtz, psikanalitik kuramları ve terapi yöntemlerini edebiyat eserleriyle yan yana getirerek psikoterapiyi, psikoterapideki gelişim idealini, toplumsal bağlamı ve kurmacayı farklı açılardan ele alıyor.
 
Cervantes ile Dostoyevski gibi büyük yazarlardan ve Freud ile Melanie Klein gibi psikanalistlerin fikirlerinden yararlanan Coetzee ve Kurtz, psikanalitik psikoterapinin çok daha geniş toplumsal biçimlerinde yeni bir perspektif açılabileceği umuduyla kişinin kendini inceleme kapasitesi, kendi yaşam hikâyesinin yazarı olması, kurduğu kişisel anlatılarda hakikatin payı, belleğin işlenebilirliği, bastırma mekanizmasının çıkmazları, grup psikolojisi ve milliyetçilik ilişkisi gibi meseleleri yalın bir dille keşfe çıkıyor.
 
İyi Hikâye, psikoterapinin her geçen gün daha çok ön plana çıktığı çağımızda terapiye ilgi duyan edebiyatseverlere keyifli bir okuma vaat ederken aynı zamanda kendi hayat hikâyeleri üzerine düşünme fırsatı sunuyor.
 

İyi Hikaye: Hakikat, Kurmaca ve Psikoterapi Üzerine Yazışmalar isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; J. M. Coetzee tarafından yazılmış ve CAN YAYINLARI yayınevinin 22.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İyi Hikaye: Hakikat, Kurmaca ve Psikoterapi Üzerine Yazışmalar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.