Yûsuf Hemedanî Nakşibendiyye Tarîkatı’nın Bir Ulu Çınarı pdf indir

tarafından
246
Yûsuf Hemedanî  Nakşibendiyye Tarîkatı’nın Bir Ulu Çınarı pdf indir

Yûsuf Hemedânî, zamanın en saygın ve en önde gelen şeyhlerinden birisidir. Ho­rasan ve Mâverâünnehir bölgelerinde faaliyet gösteren diğer şeyhler, nihai terbiye almaları için mürîdânı hep Heme­dânî’ye göndermişlerdir. Hemedânî, hem kendisinin bizzat yetiştirdiği hem de nihai terbiye için kendisine gönderilen mürîdânı; ilim ve amel temelli, meyvesi ise güzel ahlâk olan bir manevî eğitimle yetiştirmiştir. Bu yetiştirmeye bağlı olarak da çok sayıda talebe ve mürîdi olmuştur.

Orta Asya ve Anadolu tasavvuf kültürünün teşekkülünde Yûsuf Hemedânî’nin derin etki ve izleri vardır. Tarihî süreç dikkate alındığında iki talebesinin daha etkili olduğu görülmektedir. Bunlardan birisi Ahmed Yesevî diğeri ise Abdülhâlik Gucdüvânî’dir. Hemedânî’nin ilmî ve manevî neşvesi bir talebesi Ahmed Yese­vî kanalıyla Yeseviyye tarîkatına etki ederken, diğer bir talebesi Gucdüvânî kanalıyla da Hacegân/ Nak­ş­ibendiyye tarîkatına etki etmiştir.
 
 

Yûsuf Hemedanî Nakşibendiyye Tarîkatı’nın Bir Ulu Çınarı isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; Eyyup Akdağ tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 29.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yûsuf Hemedanî Nakşibendiyye Tarîkatı’nın Bir Ulu Çınarı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.