Satranç – Livaneli kitaplığı pdf indir

tarafından
31
Satranç – Livaneli kitaplığı pdf indir

Bu dünyanın kötülüğü karşısında saf kalabilmiş onurlu bir kalemden etkileyici bir başyapıt!
Nazi’nin sistematik işkencelerine maruz kalan Avusturyalı Doktor B.’nin hiçliğin ortasında benliğini yitirmemek için girdiği psikolojik savaşın muazzam öyküsü.
Gestapo tarafından özel bir uygulama ile toplama kampına gönderilmek yerine ayrıcalıklı kişilerin tutulduğu bir otel odasına yerleştiriliyor Doktor B. Bir otel odası ne kadar mı kötü olabilir? Tahayyül bile edemeyeceğiniz kadar. Ancak insan ne olursa olsun hayatta kalmak üzere programlanmış bir yapıya sahip. Doktor B. de öyle yapıyor ve sığınabileceği en anlamlı şeye sığınıyor. Zalim bir krala karşı yenilmemek için kralların oyununu, satrancı kullanıyor. Bu bir obsesyon halini aldığında ise ortaya unutulmaz bir eser çıkıyor.   
Avusturyalı yazar Stefan Zweig’ın Nazi zulmünden kaçtığı sürgün yıllarında kaleme aldığı Satranç, psikolojik novellaların en büyüleyicisi.
Yaklaşık bir asırdır tüm dünyada milyonlarca kez okunmuş bu kitap edebiyatımızın usta kalemi Zülfü Livaneli’nin özel seçkisi ve onun önsözüyle okur karşısında.
 

Satranç – Livaneli kitaplığı isimli 64 sayfadan oluşan kitap ; Stefan Zweig tarafından yazılmış ve İNKILAP KİTABEVİ yayınevinin 11.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Satranç – Livaneli kitaplığı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.