Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit Yaşam, Kültür ve Mutfak pdf indir

tarafından
16
Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit  Yaşam, Kültür ve Mutfak pdf indir

Sarp arazisi, yayla ve vadilere yayılan köyleri, mağaraları, kaleleri, kiliseleri, taşları ve sularıyla her yerde ayrı bir hikâyeyi barındıran bir şehir Gümüşhane. Geçmişte gümüş madenleriyle ünlü, İpek Yolu üzerindeki bu kentin ayrılmaz parçası Kelkit ise tarıma çok elverişli verimli bir ova. Gümüşhane ile Kelkit’in tarihsel birlikteliği bugün de sürüyor.
 
Doğup büyüdüğü Kelkit’le gönül bağını hiçbir zaman koparmamış, bu topraklara ve insanlarına yatırım yapmaya her zaman önem vermiş bir iş insanı olan Aydın Doğan’ın onursal başkanı olduğu Aydın Doğan Vakfı, Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit adlı bu eserle yine ortak değer ve fayda yaratmaya odaklanıyor.
 
Eski defterleri açarak, anıları canlandırarak, hayattaki büyüklere kulak vererek bu kitabı hazırlayan Sahrap Soysal ise Gümüşhane ve Kelkit’in mirasını, bölge insanının yaşam ritüellerini, eşsiz mutfağını kayıt altına alıyor ve gelecek kuşaklara Gümüşhane ile Kelkit’i evvel zamanda anlatıyor.
 

Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit Yaşam, Kültür ve Mutfak isimli 264 sayfadan oluşan kitap ; Sahrap Soysal tarafından yazılmış ve DOĞAN KİTAP yayınevinin 19.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evvel Zaman İçinde Gümüşhane ve Kelkit Yaşam, Kültür ve Mutfak pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.