Şeyh Abdullah Siraced Hayatı, Eserleri ve Tasavvufi Görüşleri pdf indir

tarafından
52
Şeyh Abdullah Siraced  Hayatı, Eserleri ve Tasavvufi Görüşleri pdf indir

Abdullah Sirâceddin, Suriye‘nin kuzey bölgesine düşen Ha­lep’te 1924-2002 yılları arasında yaşamış müfessir olup özellikle muhaddis yönüyle tanınmış bir sûfidir. Fransızların Suriye’yi işgal ettiği dönemde doğmuş, ülkenin bağımsızlık yıllarında gençlik dönemini yaşamıştır. 

Bu kitabın giriş bölümünde Sirâ­ceddin’in yaşadığı dönem ve özellikleri hakkında bilgiler verilmiş, Suriye’nin kuzeyindeki siyasi, ekonomik, ilmî-edebî, dinî-tasavvufi durum incelenmiştir. Birinci bölümde, Sirâceddin’in hayat serüveni, intisabı, irşad dönemi, şahsiyeti, eserleri ve tesirleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, onun tasavvufî kavramlara yüklediği anlamlar ele alınmış günümüz insanının kendini bulma arayışına nasıl katkı sağlayabileceği üzerinde durulmuştur. Sonuç bölümünde ise karakterinin hayata yansımaları, fikirleri, tasavvuf tarihindeki yeri, Sünnete ittibâ ve imanın kemâle nasıl erdirileceği sorularına sunduğu çözümler değerlendirilmiştir.
 
 

Şeyh Abdullah Siraced Hayatı, Eserleri ve Tasavvufi Görüşleri isimli 380 sayfadan oluşan kitap ; Uğur Gözel tarafından yazılmış ve İLAHİYAT KİTAP yayınevinin 09.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Şeyh Abdullah Siraced Hayatı, Eserleri ve Tasavvufi Görüşleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.