La Traviata Opera Klasikleri: 02 pdf indir

tarafından
12
La Traviata  Opera Klasikleri: 02 pdf indir

İşte karşınızda operanın sembol isimlerinden biri olan Giuseppe Verdi’nin tarih boyu en çok sahnelenen operası: La Traviata!

Francesco Maria Piave tarafından Alexandre Dumas’nın “Kamelyalı Kadın” romanından uyarlanarak kaleme alınan libretto, tüm okurlarımız için artık Türkçede!
Bir trajediyi ele alan La Traviata, 19. yüzyılda gerçek hayatta da Paris’te bilinen bir kadın olan Violetta ve soylu bir delikanlı olan Alfredo’nun yasak aşkının hikâyesidir. Bu yasak ilişki; sosyal normların, yanlış anlaşılmaların, hastalığın ve toplum baskısının sonucunda acı dolu bir sona mahkûm olacaktır.
19. yüzyılın meşhur hastalığı verem daha ilk sahneden kendini belli edecektir. Verdi’nin diğer çalışmaları gibi bu yenilikçi eseri gerçekçi bir sahne yaratmaktadır. Eser, Violetta’nın gerçek aşk uğruna alıştığı hayatı geride bırakıp kendine yeni bir düzen edinme çabasını gösterirken bir yandan da sosyete sınıfının ikiyüzlülüğünü vurgular.

***

Opera klasikleri dizisi, libretto külliyatına odaklanmaktadır. Eserlere bir zamandizini, önsöz ve sinopsis ile açılış yapıyoruz; librettonun özgün dili ile birlikte Türkçe çevirisini okurlarımıza sunuyor, bilgilendirici dipnotlar eşliğinde her kesimden müziksevere hitap etmeyi amaçlıyoruz.

Fihrist olarak opera metinlerini Türkçeye kazandırmaktan ve bütüncül bir bilinç ile okurumuza sunmaktan onur duyuyoruz.
 

La Traviata Opera Klasikleri: 02 isimli 118 sayfadan oluşan kitap ; Giuseppe Verdi tarafından yazılmış ve FİHRİST KİTAP yayınevinin 24.01.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

La Traviata Opera Klasikleri: 02 pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.