Hadis İlminin Teşekkül Sürecinde Şeybani İle Şafiî’nin Rolü -Mukayeseli Bir İnceleme pdf indir

tarafından
25
Hadis İlminin Teşekkül Sürecinde Şeybani İle Şafiî’nin Rolü -Mukayeseli Bir İnceleme pdf indir

Hanefî mezhebinin kurucu imamlarından İmam Muhammed Şeybânî ile Şâfiî mezhebinin kurucusu İmam Şâfiî hicri ikinci asırda birbirleri ile iletişim hâlinde olan ve fıkıh kadar hadiste de önemli rol oynamış dönemin karizmatik iki alimidir. Elinizdeki eser, “İmam Muhammed Şeybânî ile İmam Şâfiî’nin hadis ilminin teşekkül sürecindeki rolleri nedir?”, “hadis ilmi açısından Şeybânî’nin Şâfiî üzerinde bir tesiri var mıdır?” ve “Şeybânî ile Şâfiî teorik olarak vazetmiş oldukları kuralları tatbik edebilmişler midir?” gibi sorulara cevap aramaktadır. Kitap, Şeybânî ile Şâfiî’nin yaşadıkları ilmî ortamı tavsîf ettikten sonra el-Asl ile el-Ümm adlı furû-i fıkıh eserleri üzerinden ikisi arasındaki etkileşimi ve onların hadis ilminin teşekkülündeki rolünü konu edinmektedir. Bu eser, hadis ilmiyle ilgili konular meyânında her iki âlimin, başta furû-i fıkıh eserleri olmak üzere kendi kitaplarından hareketle onların görüşlerini mukayeseli olarak sunmayı ve tahlil etmeyi hedeflemektedir.
 

Hadis İlminin Teşekkül Sürecinde Şeybani İle Şafiî’nin Rolü -Mukayeseli Bir İnceleme isimli 492 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve M.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI YAYINLARI yayınevinin 23.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hadis İlminin Teşekkül Sürecinde Şeybani İle Şafiî’nin Rolü -Mukayeseli Bir İnceleme pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.