Kürdler ve Dünya pdf indir

tarafından
32
Kürdler ve Dünya pdf indir

Neden bu kitap; yıllardır yazmış olduğum kısa ve öz/orjinal yazılarımı bir gün lazım olur, belki belge olarak işe yarar, birileri faydalanır diye kitap haline getirerek yayımlamak istedim. Çok değişik konulara temas ettikleri için muhakkak faydalı olacaklardır. Bence daha geniş bir tanıtım yazısı yazmaya gerek yok, zaten fihriste bakıldıdğında çoğu konuda serbest yazılan metinler oldukları görülür.
 
Yıllar önce de Do Yayınları arasında çıkan ‘Neteweperweriya Kurda’ adlı çalışmam da bu tür değişik çok sayıda makaleden oluşuyordu. O ismi bulmam zor olmadı, çünkü yazılar genellikle araştırma ve milliyetçilik nasıl olmalı ve geliştirilmelidir ekseninde yazdığım bir kaç yıl içinde biriktirdiğim yazılarımdır.
 
Bu eser daha değişik temaları da içermekle beraber bir tür ”Neteweperweriya Kurdan”nin devamıdır da. Bu eser barındırdığı içerik ve konuları daha geniş kapsamlı ve değişkenlik gösterebilir. Örneğin Kürdçe dil konusunda çalışmalar, kürdler açısından asimile olmak ne anlama geliyor, Kürdçe çeviriler nasıl olmalı gibi konular da var!.
 
Bununla birlikte klasik dünya edebiyatı ile ilgili önemli birkaç yazarın tanıtımı L. Tolstoy, N. Gogol ve William Shaekespeare gibi klasik yazarların edebi geçmişleri de kısaca yer almaktadır.
Ayrıca bu eserde iç Anadolu Kürdlerinin bazı gelenek ve görenekleri de çeşitli örneklerle dile getirilmiş ve tantılmıştır, belki yüzyılların birikimi ilk defa böylesi makalelerle yazıya dökülüp okuyucu ile buluşuyor. Bu gelenekler geçmişten geleceğe nasıl taşınabilir, unutulup yok olmaması kaygısıyla kaleme alınmıştır bu makaleler. Nesiller sonra bu makaleler daha anlam kazanacak.
Kitapta benimle yapılan geniş kapsamlı bir Kürdçe roportaj var ve bazı Kürd yazarların kitaplarımla ilgili yorumları da yer alıyor, röportaj daha önce Kürdçe yayın yapan bir sitede yayımlandı, buraya almamın nedeni bazı konularda yardımcı olacak değişik fikirler ve çalışmalarım hakkında soru ve yanıtlar var, belki siz okuyucuların da dikkatini çeker. Daha önce yayımlanan kitaplarımı tanıtıcı bir kaç saygın Kürd yazar arkadaşımın yazıları ve eleştirileri de ayrıca bu kitapta yer almaktadır.!. Siz okyuculara saygı gereği fazla uzatmadan iyi okumalar diler, sevginize layik olmaya çalışacağım.
 

Kürdler ve Dünya isimli 204 sayfadan oluşan kitap ; Yusuf Kaya tarafından yazılmış ve NA YAYINLARI yayınevinin 18.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kürdler ve Dünya pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.