Soyut Matematik Problem Çözümleri pdf indir

tarafından
74
Soyut Matematik Problem Çözümleri  pdf indir

Bu kitap, Üniversitelerimiz matematik bölümlerinin lisans programlarında okutulan soyut matematik derslerinin konularına ışık tutmak, konuları problemlerle destekleyerek daha iyi anlaşılmalarına yardım etmek amacı ve umuduyla hazırlanmıştır. Özer-Coker-Taş’ın Soyut Matematik Kitabının Konuları ve bölüm
sonu problemleri esas alınarak, konu özetleri yapılmıştır. Kimi problemler için kısa kimileri için de ayrıntılı çözümler verilmiştir. Çözümlerin kolay anlaşılabilmesi için öncelikle konuların iyi bilinmesi gereklidir. Bu nedenle, öğrencilerin önce sözü edilen kitaptan konuyu okumalarını, sonra problem çözümüne başlamalarını ve tıkanma oldukça çözümlerden ipucu alarak sonuca kendi başlarına gitmeyi denemelerini öneririz. Soyut Matematiğin konularının iyi öğrenilmesi diğer matematik dersleri için yararlı olacağı gibi soyut düşünebilme yeteneğinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Bu düşünce ile kitabımızın Soyut Matematik öğrenmek isteyenler için yararlı olacağı inancındayız.
 
Bu baskı, Soyut Matematik kitabının ve bu kitabın yazarlarından olan, genç yaşta yitirdiğimiz değerli bilim insanı Prof. Dr. Doğan Çöker’in anasına ithaf olunur.
 
Prof. Dr. Orhan Özer
 

Soyut Matematik Problem Çözümleri isimli 204 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Doğan Çoker tarafından yazılmış ve NİSAN KİTABEVİ yayınevinin 27.04.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Soyut Matematik Problem Çözümleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.