Hakikat Arayışında Aleviler / Ciltli pdf indir

tarafından
38
Hakikat Arayışında Aleviler / Ciltli pdf indir
‘Hakikat Arayışında Aleviler’ çalışmamıza 2 yıl kadar önce başlarken çok geniş tabanlı ve bütün Alevi katmanlarını kucaklayacak, sosyolojik bir çalışma olmasını ve herkesin kendini içinde bulmasını düşünerek, günlerce tartışıp, araştırıp, soruşturduk ve yakın dost, arkadaş kim varsa danışıp çalışmaya koyulduk.
İsimleri tespit ettik ve her katmandan farklı isimler olsun, olaya hakim olan, Alevilik tarihini, yaşamını, sosyolojisini, bildiğine inandığımız, sorulan sorulara cevap verecek canları tespit ettik.
Kendileri ile tek-tek görüştük ve yazıştık. Sonra ikinci aşama olan sorularımızı hazırlamaya başladık. Hangi sorunun hangi muhataba sorulacağını tespit ettikten sonra, elektronik posta adreslerine iletilerimizi göndermeye başladık.
Dönüşümler uzun zaman aldı. Kimi hakka yürüdü, kimi ağır ameliyat geçirdi, kimisi bu sosyolojik çalışmayı siyasi olarak niteledi, cevap vermek istemeyenler oldu.
Bu toplumsal bir katkıdır. Alevi, toplumunun değer yargılarını, önerilerini, düşüncelerini ve geleceğini kaleme almış, bu kitapta yer alan sevgili canlara binlerce teşekkür ediyoruz.
Cevap vermek isteyip, herhangi bir nedenle veremeyenlere de teşekkür ediyoruz.
Ve tabii ki onlarca telefonla görüşlerine başvurduğumuz dostlarımıza teşekkür ediyoruz.
Dileriz örnek bir çalışma ve emek olmuştur.

Dört mevsim gibi yaşanır bir dünya dileğiyle, baharın çiçekleri gibi renkleri olan bu kitabı sevgi ile sunuyoruz.
 

Hakikat Arayışında Aleviler / Ciltli isimli 402 sayfadan oluşan kitap ; Bektaş Tosun tarafından yazılmış ve OZAN YAYINCILIK yayınevinin 14.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hakikat Arayışında Aleviler / Ciltli pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.