İktisatta Çok Seslilik ve Çoğulcu Yaklaşımlar pdf indir

tarafından
27
İktisatta Çok Seslilik ve Çoğulcu Yaklaşımlar pdf indir

Bu kitap, iktisat alanında çok sesliliği ve bu konudaki tartşımaları kapsamlı şekilde tanıtan ilk Türkçe kitaptır. Ayrıca, 2000 yılında Le Monde gazetesinde yayımlanan çok sesli iktisat eğitimi çağrısı öncesinde ve sonrasındaki gelişmeleri ortaya koyar.

2008 krizi ve Kovid pandemisi gibi finansal ve doğal felaketlerin ekonomik etkisi çok güçlü oldu. Ortaya çıkan küresel ekonomik yıkımdan çıkma çabası, alternatif iktisadî yaklaşımlara olan ihtiyacı tekrar tekrar ortaya koydu. Bazı iktisatçıları içe bakışa ve öz eleştiriye yönelterek, iktisadın ekonomik problemleri çözmedeki yetersizliğine dair daha güçlü arayışlara savurdu. Bu yetersizliğin temelinde, neoklasik teorinin içinden ve dışından gelen alternatif önerilere sırt çevirmek olduğu soylendi. Alternatif seslere kulak veren, yetersizliklerle yüzleşen İktisadî Düşünce Tarihi ve İktisat Tarihi alanları yeniden gündeme geldi.

Bu kitap iktisatta çoğulculuğu nerede aradığımızı da sorar. İktisadî çoğulculuğu teşvik etmenin önemini vurgular. Fakat, çoğulculuğu birçok düzeyde oluşturmak için yapılması gerekenlerin reçetesini vermektense, bu konudaki akademik ve politik tartışmalara zemin hazırlama amacı güder. İktisat eğitiminde, politika yapıcılığında ve iktisatçılık mesleği içinde yakalanabilecek çok seslilik zeminlerinin geniş kitlelerce bilinmesini amaçlar. Bilimde çoğulculuğa dair bilgi vererek, farklı paradigmaların aynı anda var olmasının yararına dikkat çeker. Böylece, iktisadî gerçekliğe farklı açılardan bakılabileceğini hatırlatır. Farklı ekonomik yaklaşımların, teorilerin ve farklı düşünce okullarının bir arada nasıl yaşayabileceğine dair yol gösterici olmayı hedefler. Kitap, iktisadî dünyanın alternatif temsillerini bir arada düşünmek için bir ek kitabı niteliğindedir.
 

İktisatta Çok Seslilik ve Çoğulcu Yaklaşımlar isimli 254 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve SİYASAL KİTABEVİ yayınevinin 16.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İktisatta Çok Seslilik ve Çoğulcu Yaklaşımlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.