Zenon pdf indir

tarafından
18
Zenon pdf indir

16. yüzyılda, Reform hareketiyle Katolik Kilisesi’nin karşı karşıya geldiği, engizisyon mahkemelerinin bütün acımasızlığıyla devam ettiği, siyasi çekişmelerin ve savaşların sürdüğü, bankerlerin büyük bir toplumsal güce ulaştığı Avrupa’nın ortasında, kendi özgür iradesinin peşinde bir adam Zenon; hekim, filozof ve simyacı. Marguerite Yourcenar’ın büyük romanı, Giordano Bruno, Paracelsus, Campanella, Leonardo da Vinci gibi gerçek tarihi kişiliklerden izler taşıyan Zenon karakteri üzerinden çalkantılarla dolu bir dönemi, insanın özgürlük ve aydınlanma arayışını olağanüstü zengin bir üslupla anlatıyor.
Yazarının kendi sözleriyle; “Zenon, varlığını inkâr etmediğimizde içimizde yavaş yavaş gelişen ve bize birtakım zorbalıklardan yakayı sıyırmak ve koşullar ne olursa olsun kendimiz olmak imkânı sunan ancak gelenek ve zorunluluk tarafından zedelenmiş, deforme edilmiş, neredeyse tanınmaz hale sokulmuş bu tuhaf özgürlüğü gözler önüne serme girişimidir.”
1968’de ilk defa oybirliğiyle Femina Ödülü’nü almış olan kitabı, Yourcenar’ın, eserin yazılma sürecindeki not defterleri ve kitaba ilişkin notuyla birlikte sunuyoruz.
 

Zenon isimli 384 sayfadan oluşan kitap ; Marguerite Yourcenar tarafından yazılmış ve KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ yayınevinin 18.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Zenon pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.