Erol Güngör’ün Toplum ve Din Görüşleri pdf indir

tarafından
23
Erol Güngör’ün Toplum ve Din Görüşleri pdf indir

Din sosyolojisinin kapsamına giren en önemli iki mefhum olan din ve toplum, birbirinin alternatifi olmamakla birlikte, sıkı bir ilişki içerisindedir. Dinin ilahi bir yönü bulunsa da ancak bireyler var olduğu sürece anlam kazanacaktır.
Bu araştırmanın konusu, “Erol Güngör’ün Toplum ve Din Görüşleri” dir. Bu çalışma, yakın tarihin en önemli sosyoloğu, bilim entelektüeli ve düşünce insanlarından biri olan Erol Güngör’ü daha yakından tanımak, gelecek nesillere tanıtmak ve onun perspektifinden toplum ve din görüşlerini ortaya koymak gayesiyle hazırlanmıştır. Din uleması sınıfından olmamasına rağmen dini meselelerden kendisini hiçbir zaman uzak tutmayan Güngör, kaleme aldığı yazılarında hem dinin önemine hem de toplumları meydana getiren değerlere büyük vurgu yapmıştır.
Araştırma giriş, üç bölüm ve sonuçtan meydana gelmektedir.
Birinci bölümde, “bir kültür münevveri” ismini fazlasıyla hak eden Erol Güngör’ün hayatı, dünya görüşü ve fikri mücadelesi, bilimsel metodolojisi, bilimsel hususiyetleri ve eserleri yakından tanıtılmaya çalışıldı. İkinci bölümde, Erol Güngör’ün yaşamında ve düşüncelerinde önemli yer tutan kültür, tarih, eğitim, dil, gençliğin yetiştirilmesi gibi kavramlar açıklanarak bu kavramların toplumlar üzerindeki etkisi irdelenmeye çalışıldı. Üçüncü bölümde; Erol Güngör’ün İslam dini, tasavvuf ve ahlâk konuları ile ilgili görüşlerine yer verilerek onun dini perspektifinin izah edilmesine gayret edildi. Sonuç bölümünde; araştırmanın genel bir kritiği ve değerlendirmesi yapılarak Erol Güngör perspektifinden toplumun ve dinin nasıl algılandığı ana hatlarıyla ortaya konulmaya çalışıldı.
 

Erol Güngör’ün Toplum ve Din Görüşleri isimli 196 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Berktaş tarafından yazılmış ve ERTEM KAFKARS EĞİTİM YAYINLARI yayınevinin 24.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Erol Güngör’ün Toplum ve Din Görüşleri pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.