Eyseru’l-Fıkh Nûru’l-Îzah pdf indir

tarafından
28
Eyseru’l-Fıkh Nûru’l-Îzah pdf indir

Nûru’l-Îzâh; namaz ve oruç ibadetlerine dair Hanefî mezhebinin tercih edilen görüşleri esas alınarak kaleme alınmış klasik bir eserdir. Fıkıh ilmini yeni okumaya başlayanların kolayca anlayabilecekleri bir üslûba sahip bu özlü eser üzerine yapılmış bir çalışma olan Eyseru’l-Fıkh Nûru’l-Îzâh’ın amacı, yeni nesillerin bu eserden daha kolay ve daha çok istifade etmesini sağlamak.
 
Çalışmada Nûru’l-Îzâh’ın metin kısımları harekeli olarak verilmiştir. Her konunun başına konuyla ilgili kelimeler ve açıklamaları konulmuş, dipnotlarla metin daha rahat anlaşılacak hâle getirilmiştir. Konuların sonunda ise okunan metnin iyice kavranması için farklı türlerde etkinliklere yer verilmiştir. Bu arada kitabın metin bölümlerinin tamamen seslendirildiğini de belirtelim. Böylece kitabın ders dışında dinlenmesi ve tekrarlanması da mümkün olacaktır. Eserin bu şekilde sunulmasının hem Arapça hem de klasik İslam ilimlerinin tahsiliyle ilgilenen okuyucu için önemli bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.
 

Eyseru’l-Fıkh Nûru’l-Îzah isimli 348 sayfadan oluşan kitap ; Allame Hasan b. Ammar eş-Şürünbülali tarafından yazılmış ve AKDEM YAYINLARI yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Eyseru’l-Fıkh Nûru’l-Îzah pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.