Test Geliştirme, Puanları Yorumlama ve Normlar pdf indir

tarafından
42
Test Geliştirme, Puanları Yorumlama ve Normlar pdf indir

Ölçmesiz bilim ve eğitimin olamayacağı şüphesiz kabul edilen bir gerçektir. Ölçme bir araçla yapılmaktadır. Dolayısıyla araç geliştirme, her türlü bilim alanının hem teori hem de uygulama kısmında oldukça önemli hatta vazgeçilmez bir konudur.

Bu kitap, test geliştirme ile test puanlarını yorumlama ve normları içermektedir ve sırasıyla; “Temel Kavramlar ve Bazı Problemler”, “Test Geliştirme”, “Ölçekleme”, “Çok Boyutlu Ölçekleme”, “Ölçümlerin Nitelikleri Güvenirlik ve Geçerlik”, “Test Puanlarını Yorumlama ve Normlar” bölümlerinden oluşmaktadır.
Test Geliştirme, Puanları Yorumlama ve Normlar isimli bu kitap; lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, öğretim elemanlarının, öğretenlerin ve ölçme aracı yapıp veri toplamak ve onları yorumlamak isteyen diğer ilgililerin rahatlıkla kullanabileceği bir kaynak olmakla birlikte, uzmanların kendi ölçme aracını tasarlayabilmesine rehber olacak, teoriden ziyade uygulamaya dayanan bol örnekli bir kitaptır.

Bilime, alana katkı sağlaması ve tüm ilgililere faydalı olması dileğiyle…
 

Test Geliştirme, Puanları Yorumlama ve Normlar isimli 288 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Satılmış Tekindal tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 31.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Test Geliştirme, Puanları Yorumlama ve Normlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.