T.D.K. Uyumlu Ortaokul Sözlük Seti (3 Kitap) pdf indir

tarafından
34
T.D.K. Uyumlu Ortaokul Sözlük Seti (3 Kitap) pdf indir

Ortaokul Türkçe Sözlük
Türkçe, dünyanın konuştuğu en yaygın dillerin başında geliyor ama ne yazık ki, son yıllarda özellikle popüler kültürün kirletici etkisiyle birlikte dilimiz de bu kirlenmeden payına düşeni alıyor. Kitle iletişim araçlarının desteği ve uluslar arası etkileşimler, küreselleşme gibi faktörler, bütün dünya dillerini yeni bir anlayış ve yapılanmanın eşiğine getirmiş durumda.
Türkiye başta olmak üzere, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Avrupa ve daha farklı ülkelerde yüz milyonlarca insanın konuştuğu dil olan Türkçe’yi özellikle gençlere tanıtmak ve gelecekte karşılarına çıkacak olan tehlikelerden onları haberdar etmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için de ilk önce dilimizin özelliklerini ve güzelliklerini onlara tanıtmak zorundayız.
Türkçe, yaşadığı coğrafyada çok farklı kültürlerin etkisi altında kalmış ve onlarla içli dış olmanın getirdiği bir zenginlikle farklı dillerle etkileşmeye girmiştir. Özellikle Arapça, Farsça, İtalyanca gibi kelimelerin Türkçe’de çok fazla olduğunu görüyoruz. Kendi dil kültürünü de geliştirmiş olan Türk halkı, gerektiğinde bu medeniyetlerin kültürlerinden de örnekler almaktan çekinmemiş, hatta bu kelimeleri öyle ustalıkla dil bütününün içine yerleştirmiştir ki, bugün Türkçe’nin zenginliği bu çeşitlilikten gelmektedir. İşte, elinizde tuttuğunuz “Büyük Türkçe Sözlük”, böylesine engin ve zengin bir dil olan Türkçe’de bulunan onbinlerce kelimeyi yeniden hatırlatmak, unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri yeniden canlandırmak ve kültür kodlarımız arasına almak ihtiyacından doğmuştur.

Deyimler ve Atasözleri
Bütün dünya dillerinde deyimler ve atasözleri büyük ve önemli yer tutar. Türklerin yazılı ve sözlü edebiyatı ve folklor geleneğinin bugüne gelmesinde, yılların imbiğinden süzülerek gerçek anlamını bulmuş deyimler ve atasözlerinin büyük yeri vardır. Bazen her biri bir hikmeti, bir durumu veya sonucu anlatan bu
deyimler ve atasözleri, yazılı eserler ortaya çıkmadan önce insanların zihni yapılanmaları ve birikimlerini hayatın pratik taraflarını gösteren en önemli vasıtalar arasında idi. Tıpkı, şiirler, türküler ve halk kültürünün diğer yan unsurları gibi deyimler ve atasözleri de zaman zaman ironik bir bakış açısıyla halkın bir durum veya olay karşısındaki tavrını ortaya koyuyordu.
 
İmla Klavuzu
İmla, yani yazım, “Bir dilin belli kurallara göre yazıya geçirilmesi’7 olarak tarif edilir. Dillerin seslerini yazıda karşılayan işaretler topluluğunada alfabe denir. İmla, dilin daha sağlıklı kullanılmasını sağlayan en önemli araçtır.
 

T.D.K. Uyumlu Ortaokul Sözlük Seti (3 Kitap) isimli 1327 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve CORAL DAĞITIM yayınevinin 23.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

T.D.K. Uyumlu Ortaokul Sözlük Seti (3 Kitap) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.