Yaratıcı Kod Yapay Zeka Yazmayı, Resim Yapmayı ve Düşünmeyi Nasıl Öğreniyor? pdf indir

tarafından
29
Yaratıcı Kod  Yapay Zeka Yazmayı, Resim Yapmayı ve Düşünmeyi Nasıl Öğreniyor? pdf indir

Yaratıcı olmak ne demektir? Yaratıcılık eğitilebilir mi? Yapay zekâ yaratıcı olarak kabul edilebilir mi? Matematik dehası Marcus du Sautoy yaratıcılığın geleceğine yönelik bu temel kılavuzda bizi yapay zekâ ve algoritmik öğrenme dünyasına sürüklüyor. Yaratıcı süreçte model ve taklidin rolünü vurgulayan Sautoy, oyun, müzik ve sanat yaratımında insan yeniliğine rakip olmak ya da onu geçmek isteyen programları ve programcıları (Deep Mind ve Flow Machine’den Botnik ve WHIM’e) tanıtıyor. Buluş dünyasına heyecan verici bir tur içeren kitap, yaratıcılığın yeni yüzünü ve insan kodunun gizemlerini keşfediyor.
 
“Makineler bizi her zamankinden daha fazla alanda aştıkça en azından bir alanın kutsal ve tartışılmaz kalacağı konusunda kendimizi rahatlatabiliriz: insan yaratıcılığı. Ya da yapabilir miyiz? … Marcus du Sautoy yaratıcılığın doğasıyla ilgili büyüleyici keşfinde bu varsayımların çoğunu sorguluyor.”
 
– Financial Times
 
“Büyüleyici… İnsanın hayal gücünü şekillendiren tüm deneyimler, umutlar, hayaller, vizyonlar, şehvetler, aşklar ve nefretler bir ‘kod’dan başka bir şey değilse er ya da geç bir makine onu kıracaktır. Du Sautoy bunun şimdi bile nasıl olduğunu göstermek için bir dizi kanıt topluyor.”
 

Yaratıcı Kod Yapay Zeka Yazmayı, Resim Yapmayı ve Düşünmeyi Nasıl Öğreniyor? isimli 320 sayfadan oluşan kitap ; Marcus Du Sautoy tarafından yazılmış ve GİNKO BİLİM yayınevinin 15.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yaratıcı Kod Yapay Zeka Yazmayı, Resim Yapmayı ve Düşünmeyi Nasıl Öğreniyor? pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.