Tarihten Öte: Panafrikanizm pdf indir

tarafından
14
Tarihten Öte: Panafrikanizm  pdf indir

Panafrikanizm, dünyanın dört bir yanındaki Afrikalıları adil ve dengeli bir küresel düzen içinde, entegre ve güçlü bir Afrika’da bir araya getirmeyi amaçlamakla birlikte çağın eğilimlerine ve dinamiklerine uyum sağlayarak Afrika’yı ve Afrikalıları öncelikli tutmayı hedefleyen, kendi özgün fütüristik bir bakış açısı ve politikası geliştiren bir vizyon taşımaktadır.
Bu hareket sadece liderlerin resmi söylemlerinde yer alan düşünce ve hedeflerle sınırlı değildir. Aynı zamanda, Dakar’dan N’Djaména ve Adis Ababa’ya, Alger’den Luanda ve Johannesburg’e kadar kıtanın en ücra şehir ve mahallelerinde, neokolonyalizme ve her türlü sömürüye karşı vatandaşların tutkusuyla ve kıtaya karşı paternalist ve belirleyici tutumları eleştiren ve açığa vuran genç aktivistlerin mücadeleleriyle canlanmaktadır.
…..
15 Nisan 1995 tarihinde doğan Moussa, Siyaset Bilimi lisansından sonra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde yüksek lisansı tamamlamıştır ve 2021 yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler doktora eğitimine devam etmektedir. Panafrikanizm’in yanı sıra Afrika’ya özgü kalkınma modeli üzerinde çalışan Moussa, çeşitli Panafrikanist kuruluşlarda aktif bir rol üstlenmektedir.
 

Tarihten Öte: Panafrikanizm isimli 300 sayfadan oluşan kitap ; Moussa Hissein Moussa tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 13.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tarihten Öte: Panafrikanizm pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.