Türkiye’nin Milli Opera Kurumu “Devlet Operası”nın Kuruluş Öyküsü Ve Edebiyatçıların Değerlendirmeleri (1936-1941) pdf indir

tarafından
33
Türkiye’nin Milli Opera Kurumu “Devlet Operası”nın Kuruluş Öyküsü Ve Edebiyatçıların Değerlendirmeleri (1936-1941) pdf indir

Devlet Opera ve Balesi tam bir ‘Cumhuriyet Kurumu’dur. İcracı sanatçıları, yorumcuları, solistleri ve kompozitörlerinin eğitimi/öğretimi; dünya opera repertuvarının sahnelenmesi ve yerli opera eserlerinin yaratılıp oynanmasıyla, yani bu sanatın bütün unsurlarıyla Türkiye’nin sanat hayatında Cumhuriyet rejiminin bilinçli örgütlenmesiyle yer almıştır. Elinizdeki kitap, bu kurumu oluşturan düşünsel yön duygusunu ve bunun sonucu olan heyecan verici doğum dönemini (1936-1941) hikâye etmektedir. 

Bugün Türkiye’nin altı şehrinde temsiller veren ‘Devlet Opera ve Balesi’ tam bir Cumhuriyet çocuğudur. Bu kitap ülkenin sanat hayatı için özellikli ve toplum için ‘genç’ bir sahne sanatı olan operanın doğuşundaki düşünsel anlayışı ve kuruluşundaki kararlı uygulamaları hikaye etmektedir.
 

Türkiye’nin Milli Opera Kurumu “Devlet Operası”nın Kuruluş Öyküsü Ve Edebiyatçıların Değerlendirmeleri (1936-1941) isimli 160 sayfadan oluşan kitap ; Murat Katoğlu tarafından yazılmış ve TARİHÇİ KİTABEVİ yayınevinin 11.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’nin Milli Opera Kurumu “Devlet Operası”nın Kuruluş Öyküsü Ve Edebiyatçıların Değerlendirmeleri (1936-1941) pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.