Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı pdf indir

tarafından
40
Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı pdf indir

Timur, benzersiz bir deha ve büyük bir lider. Onun tüm seferlerini ve savaşlarını, siyasetini anlamak için derin bilgiye ihtiyaç vardır.
                       
Bu kitapta, sadece Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı üzerinde duruluyor. Çünkü bu sefer, Timur’un en büyük orduları Asya’nın merkezinden batı sınırlarına taşıdığı, onun dehasının bir örneğidir. Timur’un adının yeryüzünde yaşayan milletler üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunu anlamak için, çağdaşı olan devletlerin (Bizans, Memlük, Roma) ve hükümdarların yakınlık gösterme ve iyi ilişkiler kurma çabalarını göreceksiniz.
                        Timur, Ankara Savaşı’nda Avrupa’nın en seçkin ve ünlü ordusunu (Osmanlıyı) yendi. Bu zaferiyle Avrupa’yı korku ve heyecan içinde bıraktı. Timur, ordusunu ve devletini kendi zihin dünyası ve kılıcıyla kurdu ve bu büyük idealini, otuz altı yıl boyunca durmadan, dinlenmeden yılmadan, yorulmadan, eksilmeyen bir azim ve inançla hayata geçirdi. Fakat ne yazık ki, bu yetmiş yaşındaki savaş ve siyaset üstadı, Çin’i feth etmeye giderken idealini tamamlayamadan ölümün amansız eline düşmüştür. Bu kitap, bu büyük başbuğ, bu iklimler fatihi, bu sultanlar sultanının hayatını ve etkisini derinlemesine inceliyor.
 

Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; Ömer Halis Bıyıktay tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINEVİ yayınevinin 14.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.