Galileo Galilei pdf indir

tarafından
50
Galileo Galilei pdf indir

Yazar, Astronom, Fizikçi, Mühendis, Filozof ve Matematikçi olan Galileo Galilei 15 Şubat 1564 tarihinde Pisa İtalya’da Dünya’ya gelmiştir. Rönesans’in bilimsel devrimine büyük katkıda bulunan bilim adamına “gözlemsel astronominin babası”, “modern fiziğin babası” ve “bilimin babası” gibi isimler takılmıştır.
Galileo Galilei, Bilim – Teknik – Mühendislik, Bilim Tarihi, Diğer kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Galileo’nun güneş merkezciliği ve Kopernikçiliği yaşadığı dönemde daha çok dünya merkezcilik ve Tycho sistemi yaygın olduğu için tartışma konusu olmuştur. Galileo ‘İki Ana Dünya Sistemi Üzerine Diyalog’ kitabında bu görüşünü savunmuştur. Kitabın Papa 8. Urban’a ve Cizvitler’e bir saldırı niteliğinde olduğu düşünülmüş ve Galileo itibar kaybet- miştir. Engizisyon tarafından yargılanan Galileo’nun dalalet suçu İşlediğinden şüphelenilmiş ve Galileo hem yazdıklarından caymaya zorlanmış hem de hayatının geri kalanını ev hapsinde geçirmeye mahkum edilmiştir. Ev hapsindeyken en başarılı çalışmalarından olan İki Yeni Bilim’i yazmış ve bu kitapta kırk yıl önce- sinde yaptığı kinematik ve maddelerin kuvveti ile ilgili çalışmalarına yer vermiştir. Yazar Galileo Galilei 8 Ocak 1642 tarihinde Arcetri, İtalya’da hayatını kaybetmiştir.
 

Galileo Galilei isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve MAHZEN yayınevinin 12.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Galileo Galilei pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.