Türkiye’de Sınıf Çalışmaları pdf indir

tarafından
37
Türkiye’de Sınıf Çalışmaları pdf indir

Bu kitap işçi sınıfının oluşumu ve günlük yaşamını, değişen çalışma koşullarının sınıfa etkisini ve sınıf teorileri ile tarihsel süreçlerin yeniden ele alınmasını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Kitap ayrıca Türkiye’deki sınıf perspektifleri üzerine yapılan çalışmaların bir panoramasını sunmaktadır. Ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal analizlerle ilgili sosyal sınıflara yönelik araştırmalar, yalnızca kitle, popüler ve uzun süreli işçi hareketleriyle sınırlı kalmamalıdır.
Hayatın mikro alanlarına odaklanan çalışmaların da önemli olduğu söylenebilir. Sosyal bilimciler tarafından yapılan saha araştırmalarında Türkiye’deki farklı coğrafi alanlarda işçi sınıfının tarihi ve kültür birikimlerinin yansıtılması, literatüre önemli katkı sağlamaktadır. Çünkü farklı koşullar altında işçi sınıfının farklı deneyimleri olduğu da bir gerçektir. Kitap, sınıf literatürü kullanılarak yapılan son çalışmaları bir araya getiriyor. Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerindeki işçi sınıfının oluşumu, tarihi, kültürü ve direnişi üzerine yapılan saha araştırmaları ve teorik tartışmalar, işçi sınıfının coğrafi bir panoramasını sunuyor.
 

Türkiye’de Sınıf Çalışmaları isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve NOTABENE YAYINLARI yayınevinin 24.04.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’de Sınıf Çalışmaları pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.