Pandemi Sürecinde Özel Okullarda İnsan Kaynakları Yönetimi pdf indir

tarafından
49
Pandemi Sürecinde Özel Okullarda İnsan Kaynakları Yönetimi pdf indir

Son yıllarda iş dünyası birçok kriz, belirsizlik ve doğal afetlere hazırlıksız yakalanmıştır. İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) uygulamaları, doğal afetlerin olumsuz etkileriyle başa çıkmada önemli bir rol oynamaktadır. COVID-19’un tüm dünyaya yayılmasının ardından Mart 2020’de Türkiye’de yüz yüze eğitime ara verilerek çevrim içi eğitime geçilmiştir. Bu araştırmaya, Türkiye’de özel okullarda görev yapmakta olan (öğretmen, müdür, idari personel) 486 kişi katılmıştır. Çevrim içi ortamda hazırlanan anket, 2022 yılının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında (normalleşme sürecinde) katılımcılara yollanmıştır.

İKY, beş alt boyut altında incelenmiştir: personel seçimi (PS), ücret yönetimi (ÜY), beşeri sermaye gelişimi (BSG), performans yönetimi (PPY) ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG). Pandemi sürecindeki kriz yönetimi; pandemi sürecindeki inovasyon (PSİN), itibar (PSİT) ve iletişim (PSİL) boyutlarıyla incelenmiştir. Örgütsel performans ise finansal (FİN) ve finansal olmayan performans (NFİN) boyutlarıyla ele alınmıştır.

Elde edilen sonuçlara göre insan kaynakları yönetimi (İKY), pandemi sürecindeki kriz yönetimini ve örgütsel performansı önemli ölçüde etkilemektedir. Pandemi sürecindeki kriz yönetimi de aynı şekilde örgütsel performansı etkilemektedir. Personel seçimi ve ücret yönetiminin finansal örgütsel performansa olan etkisinde pandemi sürecindeki inovasyon, itibar ve iletişimin tam aracılık etkisi olduğu tespit edilmiştir. Direkt etkiler incelendiğinde en yüksek etki, beşeri sermaye gelişimi, personel seçimi ve personel performans gelişiminin finansal olmayan performansa etkisinde görülmüştür. Beşerî sermaye gelişimi ölçeğindeki ifadelerden en etkili olanları; BSG’nin kurumun büyüme stratejilerinden biri olması, kariyer fırsatı sunması ve personele eğitim vermeyi amaçlamasıdır.
 

Pandemi Sürecinde Özel Okullarda İnsan Kaynakları Yönetimi isimli 238 sayfadan oluşan kitap ; Kemal Utku Turna tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 15.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Pandemi Sürecinde Özel Okullarda İnsan Kaynakları Yönetimi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.