Sağlık İşletmelerinde Çalışan Verimliliği, Örgütsel Bağlılık ve Stres Yönetimi pdf indir

tarafından
42
Sağlık İşletmelerinde Çalışan Verimliliği, Örgütsel Bağlılık ve Stres Yönetimi pdf indir

Her ne kadar 2011 yılında Almanya’da düzenlenen Teknoloji Fuarı ile dünyanın gündemine oturan “Endüstri 4.0”la ortaya çıkan yeni teknolojiler üretim ve hizmet sektöründe insan unsurunun yerini alıyor gözükse de örgütlerin kârlılıklarında ve sürdürülebilirliklerinde odak noktası hâlen insan unsuru olmaya devam etmektedir. Örgütlerin kârlılığının ve sürdürülebilirliğinin belirleyicisi olan örgütün verimliliği ise çalışanların performans ve verimlilikleriyle doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple bu kitapta; sağlık sektöründe örgütsel bağlılık ve stres yönetiminin çalışanların verimliliğine etkisi konu edilmiştir. Yaşanan Covid-19 pandemi süreci ve bunun sağlık sektörü çalışanları üzerine getirdiği ek yükler de dikkate alınınca bu çalışmanın önemi daha iyi anlaşılabilir. Örgütlerin temel hedefi, çalışanlarının optimum seviyede performans göstererek etkin ve verimli olmalarını sağlamak ve bu sayede hızla değişen ve zorlaşan rekabet ortamında hedeflerine emin adımlarla ilerlemektir. Bu kitapta; sağlık sektöründe iş görenlerin performans ve verimliliklerinde etkili olan örgütsel bağlılık ve stres yönetimi etkisinin bilimsel yöntemlerle elde edilen verilerin analiz edilmesiyle ortaya konan sonuçlar doğrultusunda mevcut durumun iyileştirilmesi yönünde hem teorik anlamda literatüre hem de pratik anlamda sektöre katkı sağlanması amaçlanmıştır. Konu işlenirken ilk üç bölümde ulusal ve uluslararası literatür taranarak elde edilen bulgular sistematik bir çerçevede verilerek hem konunun daha iyi anlaşılması için temel bilgiler verilmiş hem de konuyla ilgili literatürün geniş bir değerlendirmesi yapılmıştır. Dördüncü bölümde; yapılan araştırmanın amacı, önemi, varsayımları, sınırlılıkları, araştırma modeli, araştırmanın hipotezleri ve analiz araçları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca araştırma sonucunda elde edilen bulgular ve yorumlara da burada yer verilmiştir. Yine araştırmada kullanılan ölçeklerin ayrıntıları ve araştırma hipotezlerinin testleri de bu bölümde yapılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulguların tartışılmasından sonra da sonuç ve öneriler bölümü hazırlanmıştır.
 

Sağlık İşletmelerinde Çalışan Verimliliği, Örgütsel Bağlılık ve Stres Yönetimi isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Deniz Sönmez tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 07.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sağlık İşletmelerinde Çalışan Verimliliği, Örgütsel Bağlılık ve Stres Yönetimi pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.