Sosyolojik Uygulama Müdahale ve Toplumsal Değişim pdf indir

tarafından
33
Sosyolojik Uygulama Müdahale ve Toplumsal Değişim pdf indir

Sosyoloji, güçlü bir entelektüel disiplin, özel bir düşünüş ve araştırma biçimi olduğu kadar toplumsal meselelere ve sosyal sorunlara çözümler üreten uygulamalı bir alandır da. Sosyolojik uygulama, sosyal problemlerin çözümünde, olumlu bir toplumsal değişim sağlamak amacıyla doğrudan müdahale için sosyolojik teori, yöntem ve araştırmaya başvurulmasıdır. Sosyolojik uygulamayı farklılaştıran şey sosyoloğun, toplumsal değişim sağlamak için planlama ve problem çözmenin uygulamasında doğrudan yer almasıdır.
Sosyolojik birikim ve düşünüş biçiminin hayata ve toplumsal konulara uygulanması hiç kolay olmadığı gibi etik ve metodolojik açıdan da incelikle ele alınması gereken tarafları vardır. O nedenle, sosyolojiye dayalı herhangi bir müdahalenin, sosyolojinin doğrudan bilimsel yöntemlerle uygulanmasından kaynaklanması ve yapılması gerekmektedir. Başka bir ifadeyle, yöntemsel açıdan sosyolojinin kurallarına uygun olmayan bir yaklaşımla uygulamaya dahil olunması çözüm getirmeyeceği gibi içinden çıkılması hayli zor yeni sorunlar demek olabilir.
Bu kitap, bir anlamda sosyolojinin birikimini toplumun faydasına en iyi nasıl sunabiliriz sorusunu cevapladığı ve ondan en yüksek sosyal katkıyı sağlamak için yeni düşünüş, araştırma ve yöntem biçimleri ortaya koyduğu için büyük bir boşluğu dolduruyor. Sosyoloji eğitiminin hayata katkısını oldukça incelikli ve derinlikli bir biçimde, duru ve dikkatli bir üslupla aktarıyor. Alanın eskileri kadar işe yeni başlayanlarına, akademide yer alanlar kadar pratik konularda çalışanlara, kamu kuruluşlarında istihdam edilenler kadar özel sektördekilere güçlü bir dayanak ve yol gösterici olma niteliği taşıyor.
 

Sosyolojik Uygulama Müdahale ve Toplumsal Değişim isimli 424 sayfadan oluşan kitap ; John G. Bruhn tarafından yazılmış ve ATIF YAYINLARI yayınevinin 06.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sosyolojik Uygulama Müdahale ve Toplumsal Değişim pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.