İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat (Ciltli) A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus – Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore pdf indir

tarafından
12
İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat (Ciltli)  A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus – Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore pdf indir

İstanbul ve Boğaz kıyılarına Pitoresk Seyahat
A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus
Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore
 
Sultan III. Selim döneminde saray mimarlığına atanan Fransız asıllı Antoine Ignace Melling, çağdaşlarının sahip olmadığı bir ayrıcalığa kavuşmuştu ve hem İstanbul’a mimari değer katmış hem de İstanbul ve boğaz kıyılarının eşsiz gravürlerini yaparak, 18. yüzyıl İstanbul’unun doğal görünümünün günümüze ulaşmasını sağlamıştır. Görevde bulunduğu süre zarfında padişahın kız kardeşi Hatice Sultan’ın huzuruna çıkma şerefine erişmiş, böylece hareme girme ve resmetme ayrıcalığına erişmiş nadir yabancılardan biri olmuştur. Bu özellikleriyle Melling, gravürlerini özgür bir ortamda yapmıştır. Melling’in eşsiz eserleri, İstanbul’un günlük yaşamını, sarayı ve çevresini, mimari dokusunu, dönemin ruhunu ayrıntılı bir şekilde yansıtmaktadır. İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat adlı eserde Melling’in İstanbul’a bakışını hem gravürlerle hem de metinleriyle bulmak mümkündür. Böylece eser, eşsiz bir İstanbul panoraması sunmaktadır.
 

İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat (Ciltli) A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus – Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore isimli 268 sayfadan oluşan kitap ; Antoine Ignace Melling tarafından yazılmış ve DEMİRÖREN YAYINLARI yayınevinin 19.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat (Ciltli) A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus – Voyage Pittoresque de Constantinople et des Rives du Bosphore pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.