Karşılaştırmalı Siyaset Teorisine Giriş Alternatif Arayışlar pdf indir

tarafından
39
Karşılaştırmalı Siyaset Teorisine Giriş  Alternatif Arayışlar pdf indir

 
Siyaset teorisi, genel olarak, Batı düşünce geleneği tarafından tanımlanan bir disiplindir. İslam veya Konfüçyüsçülük gibi öğretiler tarafından geliştirilen, insanların niçin ve nasıl birlikte yaşaması gerektiği konusunda sayısız düşünce, bu geleneğin dışındadır. Buna karşılık, “karşılaştırmalı siyaset teorisi”, daha geniş bir anlayışa yönelik olarak siyaset teorisinin belirli bir kültürün veya tarihsel bir çağın ürünü olmadığını varsayar.
Dr. Aykut Karahan’ın bu çalışması, siyaset biliminin görece yeni bir alt dalı olan karşılaştırmalı siyaset teorisinin doğası, kapsamı, amaçları ve yöntemleri hakkındaki tartışmaları inceliyor. Siyaset teorisini karşılaştırmalı hale getirdiğimizde veya karşılaştırmalı siyasi düşünce ve etik üzerine çalışmaya giriştiğimizde tam olarak ne yaptığımızı daha sistematik bir şekilde sorguluyor. Dr. Karahan, öncelikle karşılaştırmalı siyaset teorisi kavramının tarihsel gelişimini takip ederek, bu alandaki çalışmalara yol açan akademik, jeopolitik ve kültürel dönüşümleri açıklıyor. Küreselleşmeyle birlikte, yeni kültürlerarası ve ulusötesi yaklaşımların ortaya çıktığını belirten Karahan, karşılaştırmalı siyaset teorisini tek bir medeniyet ve kültürle sınırlı proje olarak görmememiz gerektiğini savunuyor.
Dr. Aykut Karahan, bu çalışmasıyla karşılaştırmalı siyaset teorisine girişin ötesinde çoğulcu bir düşünsel çerçevede ülkemizde siyaset teorisi araştırmalarını zenginleştiriyor ve günümüzün yaşam dünyasıyla ilişkilendirerek önemli bir yol açıyor.
 
 
 

Karşılaştırmalı Siyaset Teorisine Giriş Alternatif Arayışlar isimli 236 sayfadan oluşan kitap ; Aykut Karahan tarafından yazılmış ve LEJAND yayınevinin 24.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Karşılaştırmalı Siyaset Teorisine Giriş Alternatif Arayışlar pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.