Gölgesi Kalemimin Ucunda: Montaigne pdf indir

tarafından
19
Gölgesi Kalemimin Ucunda: Montaigne pdf indir

“Sevgili okur, Montaigne’i size anlatacak/tanıtacak değilim. Ama onun bir okuru olarak, bendeki etkileri/izlerinden söz ederek iyi gelebilecek düşüncelerine sizin de yakın durmanızı isterim… Kendi payıma, yaza yaza yaşamak düşüncesinin tutkunu kesilmemde denemenin vazgeçilmezliğini dile getirmek isterim. İşte bu vazgeçilmezlik duygusuyla yola çıkılarak örüldü bu kitap… Unutmayalım ki okuma duygusu kadar yazma düşüncesini de taşır bize deneme. Bir yere, bir köşeye, mekâna çekilip okurken/yazarken denemenin çağrısına, sizi yakalayan zamanına kulak vermenizi isterim.”
 
Düzyazımızın ustalarından Feridun Andaç, “Deneme Zamanı” adını verdiği üçlemesinin bu ilk kitabında, denemenin piri Montaigne’e çok çeşitli bakış açılarından yaklaşarak ustasına gönül borcunu teslim ediyor.
Dil Derneği’nin Ömer Asım Aksoy Ödülü’nü kazanan Gölgesi Kalemimin Ucunda: Montaigne’in bu genişletilmiş baskısı, öğrenciliğinden okurluğuna, yazarlığından yayıncılığına çok farklı zamanlarda ve kimliklerle Feridun Andaç’ın, büyük ustanın yapıtlarına, yaşadığı yerlere ve ilgilendiği konulara nasıl yaklaştığını etraflıca ortaya koyuyor.
Denemenin özgünlüğünü daha da ileriye götürerek Andaç, kendisiyle kuşatıyor Montaigne’i, gölgesinden mürekkebini alıyor.
 

Gölgesi Kalemimin Ucunda: Montaigne isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; Feridun Andaç tarafından yazılmış ve SİA KİTAP yayınevinin 12.12.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Gölgesi Kalemimin Ucunda: Montaigne pdf indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.